. . .

Participarea ULBS la cea de-a doua ediție European Student Assembly (ESA) în cadrul European Universities Community (EUC)



În perioada 31 mai – 2 iunie 2023, Alexandru Sas, student al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a participat la cea de-a doua ediție European Student Assembly (ESA) în cadrul European Universities Community (EUC). Evenimentul a adunat 230 de studenți din 40 de alianțe universitare europene și 28 de țări. Discuțiile, structurate în jurul a 10 panouri tematice, s-au axat pe promovarea capacităților strategice de integrare a politicilor de incluziune și sustenabilitate ale Uniunii Europene, într-un mod durabil și coerent.

Pentru cea de-a doua ediție ESA, după un proces de înscriere competitiv și o perioadă de pregătire intensivă online, un grup de studenți proveniți din Alianțele Universităților Europene (EUA) a fost invitat la Parlamentul European de la Strasbourg, pentru a-și finaliza propunerile cu privire la o serie de provocări europene.

„Am avut ocazia să particip la ESA23 în Strasbourg, alături de peste 230 de colegi studenți Europeni cu care am lucrat pentru a face recomandări pentru învățământul superior și nu numai, bazate pe experiențele noastre din diferite țări. Am întâlnit mulți tineri Europeni dornici să se implice și să lupte împreună pentru o Europă mai unită, incluzivă și sustenabilă. Sper ca toți tinerii din Universitatea noastră să poată beneficia de oportunitățile oferite de UE, care îți pot schimba viața, și să se simtă pe deplin Europeni, așa cum simt și eu.” a declarat Alexandru Sas, student al Univesității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Participarea la European Student Assembly reprezintă o oportunitate valoroasă  de implicare activă în modelarea viitorului Uniunii Europene, dar și o contribuție la dezvoltarea politicilor europene.


Participarea ULBS la cea de-a doua ediție European Student Assembly (ESA) în cadrul European Universities Community (EUC)

Detalii

Categorii:

Performanta

Domenii:

Relații internaționale

Persoană contact:

Gabriela - Elena Luca

Email contact:

gabrielae.luca@ulbsibiu.ro