. . .

Preparate cu ingrediente locale la festivalul gastronomic Gustos.Românesc!Studenții și absolvenții Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și cei ai USAMV București revin în Piața Mică într-o nouă ediție a festivalului gastronomic Gustos.Românesc!. În 28 septembrie, studenți și absolvenți ai celor două instituții de învătământ superior care au dezvoltat afaceri în domeniul gastronomic vor veni în fața sibienilor și a turiștilor cu preparate pregătite exclusiv din ingredinete locale.

Demonstrațiile culinare vor începe la ora 10,00 și vor putea fi degustate preparate din berbecuț, vițel, porc dar și dulciuri tradiționale dar prezentate într-o formă modernă.

„Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este unul din promotorii proiectului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană 2019, iar prin astfel de evenimente ne dorim să aducem în faţa sibienilor şi a turiştilor produse şi preparate sibiene sută la sută, dorim să încurajăm dezvoltarea producătorilor locali, pentru că ei poartă amprenta autentic locală. Prin ei, Sibiul poate deveni o destinaţie gastronomică recunoscută la nivel internaţional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

„Ne bucură faptul că la această a doua ediţie am reuşit să atragem pe lângă producătorii locali şi absolvenţi ai ULBS care au dezvoltat afaceri de succes în domeniul gastronomic din Sibiu. Acest mix de producători locali şi proprietari de restaurante – care au numitor comun faptul că toţi au absolvit ULBS sau USAMV – nu poate decât să fie extrem de benefic pentru dezvoltarea întregii industrii gastronomice sibiene”, a declarat Teodor Boantă, organizatorul Gustos. Românesc!

Decorul din Piaţa Mică va fi unul de asemenea rustic, iar atmosfera va fi întreţinută de Ansamblul vocal ”Doruri Sibiene”, și elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, clasa de canto muzică populară,ambele fiind coordonate de prof. Izabela Tomiță.

Cea de a treia ediţie a festivalului gastronomic Gustos.Românesc!  face parte din proiectul „Istoria educației sibiene în gastronomie”, este organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi cofinanţat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.


/

Detalii

Categorii:

General

Domenii:

General

Locaţie:

Piata Mica

Dată de început:

28/09/2019

Dată de încheiere:

28/09/2019

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

INVITATIE_Gustos_2019.pdf