. . .

Prima întâlnire a Comunității de practici SafeHabitus organizată de ULBS



În data de 20 octombrie 2023 a avut loc prima întâlnire a Comunității de practici din România (COP – România) în cadrul proiectului SafeHabitus (Strengthening Farm Health and Safety Knowledge and Innovation Systems) în care Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este instituție parteneră.

Întâlnirea a reunit fermieri din regiune, asociații ale crescătorilor de oi, reprezentanți ai autorităților locale din localități cu populație ocupată în acest sector, reprezentanți ai unor autorități publice județene, profesori universitari, cercetători, precum și alți invitați relevanți pentru acest domeniu.

Prima parte a întâlnirii de lucru a fost dedicată prezentării obiectivelor principale și a activităților asumate în cadrul proiectului SafeHabitus și discutării rolului important al Comunității de practici. Ulterior, întâlnirea a reprezentat un cadru excelent pentru dezbaterea deschisă a unor teme centrale pentru proiectul SafeHabitus, respectiv problemele de sănătate și siguranță legate de munca în acest sector al agriculturii. Perspectivele complementare asupra principalelor provocări pentru sănătatea și siguranța fermierilor și muncitorilor agricoli au evidențiat complexitatea muncii presupuse de creșterea oilor și a formelor de organizare a muncii din acest sector.

În acest context, au fost identificate o serie de aspecte care necesită eforturi de cercetare aprofundată și au fost stabilite câteva repere importante pentru următoarele ateliere de lucru. Rezultatele Comunității de practici din România vor fi prezentate și discutate în cadrul consorțiului cu 20 de parteneri din 13 state europene și au rolul de a informa politicile europene și naționale din domeniu.

Proiectul SafeHabitus (2022-2026)  este cofinanțat prin programul Horizon Europe al Comisiei Europene  și își propune înțelegerea problemelor de sănătate și siguranță în munca agricolă și identificare de soluții pentru îmbunătățirea practicilor din acest domeniu.


/

Detalii

Domenii:

General

Persoană contact:

Alin Croitoru

Email contact:

alin.croitoru@ulbsibiu.ro