. . .

Prof. Dr. Dr. H.c. mult. Christoph MARKSCHIES, Doctor Honoris Causa al ULBS, ales președinte al Academiei de Științe din Berlin-Brandemburg



Christoph Markschies (n. 1962), teolog de confesiune evanghelică și istoric bisericesc, actualmente profesor la Universitatea Humboldt din Berlin, a fost ales președintele Academiei de Științe din Berlin-Brandenburg, urmând să preia această funcție la 1 octombrie 2020. Prof. Christoph Markschies este specialist în istorie bisericească veche, gnosticism și relațiile dintre creștinism și iudaism, în special în antichitatea târzie. Între anii 2006-2010 Prof. Markschies a fost Președintele (Rectorul) Universității Humboldt din Berlin. În anul 2006, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa la propunerea Facultății de Teologie Ortodoxă.

Cu ocazia preluării acestei noi funcții, Prof. Sorin RADU, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu i-a trimis o scrisoare de felicitare noului Președinte al Academiei de Științe din Berlin-Brandenburg, în care și-a exprimat speranța întăririi cooperării Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cu Universitatea Humboldt din Berlin, precum și cu Academiei de Științe din Belin-Brandenburg.

Academia de Științe din Berlin-Brandenburg, o prestigioasă instituție care susține știința și cercetarea în landul Brandenburg, este moștenitoarea de drept a Academiei Regale Prusace de Științe, unde au activat, printre alții, Alexander von Humboldt, Theodor Mommsen, Albert Einstein și Max Planck.

(Sursa foto: de.wikipedia.org)


/

Detalii

Categorii:

Ceremonie

Domenii:

Teologie

Persoană contact:

Daniel Buda

Email contact:

daniel.buda@ulbsibiu.ro