. . .

Prof. univ. dr. Sorin Radu a fost reales în funcția de rector de către comunitatea academică a ULBS



90,54 % din cei 550 de votanți, cadre didactice și studenți cu drept de vot, s-au exprimat ieri în favoarea celui de-al doilea mandat de rector pentru profesorul Sorin Radu. Comunitatea academică a ULBS, care numără 654 de persoane pe listele electorale, a ales în cadrul unui referendum desfășurat în luna iulie votul universal, direct și secret ca modalitate de desemnare a rectorului. Trei secții de vot deschise în intervalul 8:00-18:00 au fost puse la dispoziția votanților din cele nouă facultăți ale ULBS, în clădirea Facultății de Litere și Arte, în clădirea Facultății de Inginerie și în cea a Facultății de Medicină.

În ultima săptămână, rectorul Sorin Radu a dezbătut propunerea sa de plan managerial cu fiecare dintre facultățile care alcătuiesc comunitatea ULBS, dar și cu reprezentanții studenților și cu personalul auxiliar. În întâlnirile avute, rectorul a vorbit despre capacitatea de adaptare la provocările viitorului, despre perspectiva europeană asupra sistemului de învățământ superior, despre importanța resursei umane și despre consolidarea poziției Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în comunitatea sibiană, în ecosistemul academic național și în alianța europeană din care face parte.

Conform Legii învățământului superior nr. 199/2023, mandatul pentru funcția de rector a fost extins la 5 ani, în loc de 4. Rezultatul votului comunității academice a ULBS urmează a fi validat în ședința Senatului Universitar din data de 8 februarie, iar confirmarea în funcție urmează a fi făcută de către Ministerul Educației în termen de 30 de zile de validare.

Calendarul alegerilor la ULBS va continua în intervalul 1-31 martie cu desemnarea prorectorilor, cu organizarea concursurilor pentru funcția de decan și cu alegerea reprezentantului studenților în Consiliul de Administrație.

Rezultatul votului din 5 februarie 2024 pentru funcția de rector al ULBS a fost publicat aici:https://www.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/documents/alegeri/2023/Rezultatul-alegerilor-pentru-functia-de-Rector-al-Universitatii-Lucian-Blaga-din-Sibiu.pdf


/

Detalii

Categorii:

Alegeri

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro