. . .

Proiect de prevenire a abandonului școlar și dezvoltarea timpurie a competențelor, derulat de ULBSAproape 500 de elevi din țară – din care 390 aflați în situație de risc – vor avea oportunitatea de a se  familiariza cu mediul academic universitar și să beneficieze de consiliere în dezvoltarea timpurie a competențelor și abilităților necesare pentru o bună integrare în mediul academic și reducerea riscului de abandon școlar, în cadrul unui proiect derulat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Bridge Summer School – ULBS este un proiect care se derulează în perioada mai 2019 – mai 2022 și este finanțat printr-un grant de la Ministerul Educației Naționale-Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, în cadrul Schemei de Granturi pentru universități-programe de vară, Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE.

Pe parcursul celor 3 ani de implementare vor fi  organizate 12 Școli de vară. Fiecare program de vară de tip punte va avea o durată de două săptămâni, va reuni un număr de 40 de elevi și se va desfășura în trimestrul III al fiecărui an (lunile iulie-septembrie). Pentru anul 2019 vor fi organizate două Școli de vară în paralel, în intervalul 26 august – 8 septembrie, urmând ca în 2020 să fie organizate 4, iar în 2021 alte 6 Școli de vară.

Pe parcursul celor două săptămâni, elevii vor fi cazați în căminele universității, vor servi masa la cantină și vor participa la ateliere și activități variate, ce se vor desfășura în locații dintre cele mai diverse și interesante, de la laboratoare specifice fiecărui atelier propus, până la acțiuni în aer liber. Activitățile și atelierele, special gândite pentru elevi, își propun să îi ajute pe aceștia să cunoască diversele profesii, să se dezvolte personal prin lucru în echipă și comunicare și să descopere felul în care își pot alege și construi cariera potrivită. Programul Școlii de vară este unul amplu, cu numeroase propuneri din partea fiecărei facultăți și nu vor lipsi activitățile sportive, serile distractive, vizitele de studiu și interacțiunea strânsă cu studenții voluntari.


Proiect de prevenire a abandonului școlar și dezvoltarea timpurie a competențelor, derulat de ULBS

Detalii

Categorii:

General Workshop

Domenii:

General

Dată de început:

26/08/2019

Dată de încheiere:

08/09/2019

Persoană contact:

Livia Ilie

Email contact:

livia.ilie@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

Program_Scoala-de-vara-2019.pdf