. . .

Proiect pentru combaterea violenței școlare



”ART AGAINST BULLYING” – un proiect Erasmus + cu nr. 2019-1-PL01-KA201-065722 destinat combaterii violenței în școli se derulează între 1 octombrie 2019 – 30 septembrie 2020 prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic.

Coordonat fiind de  Centru de formare continuă și administrație din Cracovia (Krakowskie Centrum Zarządzania i Administracji Sp.z o.o.), Polonia, proiectul reunește 7 parteneri din 6 țări:

  • Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
  • Every Child an Achiever, UK
  • Zinev Art Technologies, Bulgaria
  • Scoala Primara EuroEd, Romania
  • Epistimoniki Enosi – Ekpedeftikis, Technologikis,Politistikis -Kenotomias &Synergasias, Grecia
  • Media Creativa 2020, S.L., Spania

Cu o valoare totală de 162.473 euro, scopul proiectului este de a sprijini profesorii prin crearea unui set de instrumente cu care aceștia să-și lărgească cunoștințele despre bullying, despre formele prin care acesta se manifestă și modul de abordare, pentru a îmbunătăți procesul de predare și învățare. Cu ajutorul proiectului încercăm să   ajutăm copiii și tinerii în problemele vieții de zi cu zi.

Rezultatele estimate ale proiectului intră în categoria celor pentru  „reducerea ratelor de abandon școlar timpuriu”,  una din prioritățile programelor  ERASMUS + KA2. În acest fel se caută să se abordeze problemele cu care se confruntă țintele și agresorii, la ora actuală, în școli. Scopul declarat al proiectului  este îmbunătățirea cunoștințelor în domeniul organizării activităților anti-bullying de către profesori, părinți precum și de către cei care lucrează cu copii agresați, dar și cu agresorii. Prin intermediul proiectului de dorește să se propună o serie de metode de lucru  și să se ofere instrumentele necesare pentru organizarea acestor activități.

În derularea proiectului vor fi pregătite trei rezultate intelectuale:

  1. Manualul despre bullying
  2. Platformă e-learning pentru profesori.
  3. Materiale de învățare pentru profesori.

 

 

 


Proiect pentru combaterea violenței școlare

Detalii

Categorii:

Internationalizare

Domenii:

Pedagogie

Locaţie:

Stiri si evenimente

Dată de început:

01/10/2019

Dată de încheiere:

30/09/2019

Persoană contact:

Carmen Duse

Email contact:

carmen.duse@ulbsibiu.ro