. . .

Proiectare alimente inovative



În perioada 1 – 7 octombrie 2017 a avut loc primul training organizat în cadrul proiectului KNOWinFOOD, finanțat prin programul Erasmus+ KA2 şi coordonat de către Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Universitatea ”Claude Bernard” Lyon, Franța, University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria, University of Debrecen, Ungaria şi Supremia S.A. Alba-Iulia, România.

Studenţii selectaţi au beneficiat de o mobilitate combinată, o parte efectuată online, (pe platforma proiectului knowinfood.grants.ulbsibiu.ro, individual) şi una aplicativă (cursuri teoretice și practice susținute de profesori și formatori de la instituțiile partenere). Training-ul aplicativ s-a desfășurat în laboratoarele Facultăţii ŞAIAPM și la Supremia unde studenţii au lucrat în două echipe internaționale, Blue Team și Green Team, fiecare formată din câte un student de la fiecare universitate cu scopul de a crea un nou tip de pâine şi produs de panificație (cozonac), îmbogățite cu fibre naturale din plante. Pe parcursul activităţilor studenţii au fost îndrumaţi de Șef Lucrări Dr. Ing. Mihai Ognean de la ULBS și Ing. Alexandru Huppert de la Supremia, alături de echipa R&D de la Supremia. Astfel, studenții sau învăţat să proiecteze alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu și asigurând sustenabilitatea.

La finalul training-ului cele două echipe au concurat pentru obţinerea trofeului de Best Product Award prin prezentarea produselor obţinute, a modului de fabricaţie, costuri, sustenabilitate, precum şi a modalităţilor de promovare. În urma deliberării juriul, format din cadre didactice ale ULBS și reprezentanți importanți din industria de profil: Dr. Ing. Daniel Vizitiu de la Amylon Sibiu, Ing. Iulian Niță de la Trans Agape Sibiu, Oana Piper de la Supremia Alba-Iulia, a decis că ambele produse prezentate merită trofeul Best Product Award.

 

Persoana de contact: Conf. dr. ing. Ion Dan MIRONESCU, coordonator de proiect ion.mironescu@ulbsibiu.ro


Proiectare alimente inovative

Detalii

Categorii:

Cercetare Invatamant Mobilități Proiect

Domenii:

General Industrie alimentara Științe agricole

Dată de început:

01/10/2017

Dată de încheiere:

07/10/2017

Persoană contact:

Ion Mironescu

Email contact:

ion.mironescu@ulbsibiu.ro

Link1:

http://knowinfood.grants.ulbsibiu.ro/en_GB/