. . .

Proiecte ULBS în topul competițiilor naționale de cercetare



Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) a făcut publice de curând listele proiectelor finanțate în cadrul celor mai prestigioase competiții naționale dedicate tinerilor cercetători: proiecte de cercetare postdoctorală (PD) și proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente (TE). În cadrul ambelor competiții, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a avut proiecte nu doar finanțate, ci clasate printre primele în domeniul „Științe umaniste”.

Astfel, în cadrul competiției PD, asist. univ. dr. Ștefan Baghiu s-a clasat pe locul 3 din 57, în calitate de coordonator al proiectului Traducerea romanului străin în România (1794-1944). O lectură distantă. De asemenea, în cadrul competiției TE, lector univ. dr. Simina-Maria Terian a reușit să ocupe locul 1 din 98, în calitate de coordonatoare a proiectului Fenomenul „fake news” în limba română. O abordare discursiv-computațională. Ambele proiecte declarate câștigătoare au un caracter interdisciplinar, îmbinând metodele filologiei tradiționale cu instrumente cantitative și computaționale, și au fost elaborate sub egida Z9 Digital Humanities Lab (Z9 DHLab) din cadrul Centrului de Studii Lingvistice, Literare și Culturale (CSLLC) al Facultății de Litere și Arte.

O mențiune specială se cuvine și pentru proiectul Politicile (re)denumirilor stradale: geografii simbolice și spații identitare în România postsocialistă, coordonat de lector univ. dr. Mihai Stelian Rusu și aflat pe lista de rezervă a competiției TE, domeniul „Științe sociale”.


Proiecte ULBS în topul competițiilor naționale de cercetare

Detalii

Categorii:

Cercetare

Domenii:

Științe sociale Științe umaniste

Persoană contact:

Mihaela Herciu

Email contact:

mihaela.herciu@ulbsibiu.ro