. . .

Proiectul Cotroceni creativ



Muzeul National Cotroceni in parteneriat cu The Institute. Fundatia Gala Societatii, Primaria Municipiului Bucuresti prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie si Castel Film, pune bazele proiectului Cotroceni creativ pentru identificarea unor metode de actualitate de valorificare a patrimoniului muzeal, capabile sa repozitioneze Muzeul National Cotroceni in spatiul cultural contemporan. Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

In acest context, Muzeul lanseaza concursul de design de obiect Cotroceni creativ. Concursul, dedicat artistilor activi iindustriile creative, ieosebi studentilor si tinerilor debutanti, are ca tematica reinterpretarea elementelor identitare ale Muzeului National Cotroceni, pornind de la istoria acestui spatiul cultural, de la personalitatile asociate cu muzeul sau din zona artelor decorative si artelor plastice.

Lansam o invitatie de participare la concursul de design de obiect catre toti studentii Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, pasionati de grafica, ilustratie, design, arhitectura, pictura si alte forme de arta care se pliaza pe tematica si mecanismul concursului.

Obiectele create pentru concurs trebuie sa intruneasca functionalitatea si calitatile unor suveniruri, iar aceastea pot fi ustensile, accesorii, decoratiuni, vesela si tacamuri, produse de papetarie si design  grafic, tesaturi, textile, obiecte versatile, capabile sa reflecte valorile sl identitatea Muzeului.

In urma evaluarii propunerilor juriul va acorda 5 premii in valoare de 10.000 lei fiecare. Premiul va include recompensa pentru ideea artistica si drepturile de autor, productia prototipului si a unei serii de minim 40 de bucati precum si cedarea drepturilor pentru dezvoltarea unei serii suplimentare de 100 bucati.

Proiectele castigatoare vor prezentate in luna octombrie in cadrul evenimentului Diploma, initiat de The Institute si icontextul evenimentelor organizate de Muzeul National Cotroceni si de catre parteneri.

Data limita de inscriere in concurs este 25 august 2017, Pentru mai multe informatii despre mecanismul concursului si regulamentul de participare va invitam sa accesati paginile web: http://www.muzeulcotroceni.ro/proiecte/cotrocenicreativ.html  si https://www.facebook.com/Cotrocenicreativ/


Proiectul Cotroceni creativ

Detalii

Categorii:

Competitie Expozitie

Domenii:

Arta

Locaţie:

Muzeul National Cotroceni

Dată de început:

25/08/2017

Dată de încheiere:

25/08/2017

Persoană contact:

Liviu Sebastian Jicman

Email contact:

secretariat@muzeulcotroceni.ro

Link1:

http://www.muzeulcotroceni.ro/proiecte/cotrocenicreativ.html