. . .

Raportul anual privind Metarankingul Național (2023) plasează ULBS în urcare cu șase poziții față de anul trecutMinisterul Educației a publicat, în cadrul raportului anual elaborat în urma exercițiului de metaranking aferent anului 2023, ierarhia primelor 30 de universități din România.

Conform acestui studiu, Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu ocupă locul 14, cu un total de 7,298 puncte, punctaj care plasează ULBS deasupra mediei naționale, conform precizărilor făcute în raport de Ministerul Educației. În Metarankingul Național publicat de Ministerul Educației pentru anul 2022, ULBS a ocupat locul 20, cu un total de 4,721 de puncte.
Metarankingul Național este un mecanism de evaluare și ierarhizare a universităților din România, bazat pe analiza unor clasamente universitare internaționale recunoscute la nivel global, dar și un instrument flexibil și deschis în includerea altor clasamente relevante, după cum se arată în raport.
La nivelul anului 2023, exercițiul de metaranking a inclus 28 de universități românești de stat, dintr-un total de 52 de astfel de instituții de învățământ superior și două universități private.

Mai multe detalii despre acest raport sunt disponibile aici.

 


Raportul anual privind Metarankingul Național (2023) plasează ULBS în urcare cu șase locuri față de anul trecut

Detalii

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro