. . .

Școala de Iarnă ELABCHROM



Universitatea din Jyväskylä (Finlanda) va organiza în perioada 20-24 noiembrie 2023 Școala de Iarnă ELABCHROM, un eveniment care se va desfășura atât cu prezență fizică, cât și online pe platforma Zoom.

Având tema “Științele umaniste și sociale în mișcare – Schimb de bune practici de cercetare și lecții învățate”, Școala de Iarnă se adresează în special cercetătorilor din domeniul științelor umaniste și sociale, indiferent de nivelul de experiență, care doresc să-și îmbunătățească competențele. 

Link-urile pentru participarea la activitățile online sunt disponibile la:  https://www.jyu.fi/en/events/elabchrom-winter-school-humanities-and-social-sciences-on-the-move-sharing-best-research-practices.

Programul va cuprinde discuții interactive și prezentări ale unor specialiști de la Universitatea din Jyväskylä (Finlanda), Universitatea din Bourgogne (Franța) și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în fiecare zi fiind abordate teme diferite, precum oportunitățile pe care finanțarea UE le oferă cercetătorilor, implicarea comunității și impactul cercetării științifice în societate, digitalizarea științelor umaniste sau provocările publicării în reviste sau volume internaționale.

Sesiunile de după-amiază sunt dedicate cercetării în domeniul patrimoniului cultural și au ca scop crearea unei rețele de cercetători din discipline diferite, care să colaboreze la publicarea unor studii sau articole, la planificarea de noi proiecte sau la realizarea unor cercetări în colaborare.

Programul detaliat al Școlii de Iarnă poate fi accesat aici.

Școala de Iarnă este organizată în cadrul proiectului ELABCHROM, afiliat Alianței Universitare FORTHEM, proiect finanțat prin programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Horizon Europe (contract de finanțare nr. 101079282).


Școala de Iarnă ELABCHROM