. . .

Stanford Literary Lab vine la ULBS



În perioada 1 martie 2018 – 30 aprilie 2021, Universitatea „Lucian Blaga” contribuie, în calitate de Partener 1, la implementarea proiectului de tip consorțiu INTELLIT (Prezervarea și valorificarea patrimoniului literar românesc folosind soluții digitale inteligente pentru extragerea și sistematizarea de cunoștințe). Proiectul este finanțat de către UEFISCDI (cod PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0821) și are drept coordonator Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, ceilalți parteneri implicați în implementarea proiectului fiind ICI București și Universitatea Politehnica din București.

Vineri, 26 martie 2021, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Centrul de Studii Lingvistice, Literare și Culturale al Facultății de Litere și Arte, organizează conferința de închidere a proiectului INTELLIT, purtând titlul Exploring the World Cultural Archives (with Quantitative, Digital, and Systemic Tools). Conferința își propune să piloteze un concept inedit, îmbinând tradiționala prezentare de lucrări cu prezentarea unor proiecte de cercetare.

Conferința EWCA beneficiază de prezența unor invitați de excepție, printre care Alexandra Baneu (câștigătoarea, în anul 2020, a unui ERC Starting Grant, care este implementat la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), Hartmut Koenitz (teoreticianul „narațiunii digitale interactive”, profesor la Universitatea din Amsterdam și coordonator al proiectului INDCOR) și membrii Stanford Literary Lab (directorul Mark Algee-Hewitt și cea mai mare parte din echipa-nucleu a laboratorului: Erik Fredner, Anna Mukamal, Nichole Nomura și Matt Warner).

Stanford Literary Lab (SLL) este un grup de cercetare care aplică instrumentele criticii computaționale, în toate formele sale, la studiul literaturii. Înființat în anul 2010, SLL a provocat o adevărată revoluție în studiile literare, constituind în ultimul deceniu unul dintre cele mai importante nuclee de inovație în domeniul digital humanities pe plan mondial.

Programul detaliat al conferinței se găsește la adresa https://litere.ulbsibiu.ro/ewca/#3445493. Solicitările de participare se transmit la adresa vlad.pojoga@ulbsibiu.ro, cu cel puțin 2 ore înainte de conectare.

 


/

Detalii

Categorii:

Cercetare Conferință Internationalizare Proiect

Domenii:

Literatura

Persoană contact:

Andrei Terian

Email contact:

andrei.terian@ulbsibiu.ro

Link1:

https://litere.ulbsibiu.ro/ewca/#3445493