. . .

Studenții Facultății de Inginerie din cadrul ULBS, premiați la Olimpiada Națională de Mecatronică și participanți la Concursul Internațional de Robotică EUROBOT



 

Studenții Facultății de Inginerie, Departamentul Mașini și Echipamente Industriale, au participat recent la Olimpiada Națională de MecatronicăZilele Educației Mecatronice” desfășurată  la Cluj-Napoca, dar și la o competiție internațională, în Franța- Concursul internațional de Robotică Eurobot.

Olimpiada Națională de Mecatronică (23-26 mai 2023) a fost organizată în acest an la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului științific “Zilele Educației Mecatronice”, ajuns la cea de-a XI-a ediție. În competiție au participat studenți și cadre didactice de la specializarea „Mecatronică”, din 9 centre universitare din România: Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Politehnica Timișoara.

Echipele Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au obținut rezultate remarcabile la cinci din cele șase secțiuni ale concursului, astfel:

  • Locul 1 la secțiunea Sisteme mecatronice industriale – programarea automatelor programabile pentru echipa formată din studenții Ilea Diana Maria, Mareș Octavian Dumitru (anul II Mecatronică), Malene Rareș Mihai (anul III Mecatronică) și Dînsu Cosmin Gabriel (anul I Mecatronică).
  • Locurile 1 și 3 la secțiunea Realizări în domeniul mecatronicii – Aplicații Matlab pentru echipa formată din studenții Ștefănescu Elena Andreea (anul I Mecatronică) și Bâlc Emanuel (anul IV Mecatronică).
  • Locul 2 la secțiunea Roboți mobili Line-Follower pentru echipa formată din studenții Cîrstea Andrei Călin și Ghișoiu Gabriel (anul II Mecatronică).
  • Locul 3 la secțiunea Sisteme mecatronice de zbor fără pilot pentru echipa formată din studenții Vesa Mihai (anul I master Sisteme Mecatronice Avansate) și Bălașa Andrei (anul I Mecatronică).
  • Locul 3 respectiv Mențiune la secțiunea Realizări în domeniul mecatronicii pentru Țopa Ionuț Cristian (anul I master Sisteme Mecatronice Avansate), respectiv pentru Morariu Timotei (anul II master Sisteme Mecatronice Avansate).

De asemenea, la Concursul Internațional de Robotică EUROBOT (17-23 mai, La Roche-sur-Yon, Franța) , studenții sibieni s-au întrecut  cu peste 100 de echipe din Algeria, Austria, Belgia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Grecia,  Italia, Marea Britanie, Serbia, Spania, Taiwan, Tunisia, Franța.

Echipa CyberTech din cadrul ULBS, formată din studenți de la specializarea „Robotică”, a ocupat locul 15.

Participarea la aceste evenimente a fost posibilă datorită  partenerilor și sponsorilor, Continental Automotive Systems și Marquardt Schaltsysteme S.C.S., cărora le mulțumim pentru susținere.

 


/

Detalii

Categorii:

Competitie Comunicate

Domenii:

Inginerie

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro