. . .

TeachOn - platforma colaborativă dezvoltată de ULBS



TeachOn este o platformă colaborativă dezvoltată de o echipă multidisciplinară de profesori de la diverse specializări ale facultăților din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Proiectul inițiat de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic oferă suport pentru activitatea didactică on-line.

În prezent, provocarea nu vine din aflarea celor mai bune soluții pe care le vrem garantate și livrate la momentul potrivit, ci din conștientizarea faptului că profesorul este arhitectul demersului didactic și construiește scenarii personalizate. Spațiul on-line este mult mai ofertant în termeni de individualizare, dacă reușim să utilizăm instrumentele puse la depoziție, dându-le utilitate. Depășirea acestui prag se face numai prin cunoaștere directă. Platforma ne invită să împărtășim din strădania noastră de a găsi soluții în această perioadă: ce aplicații am utilizat, când și cu ce scop, ce metode am abordat, cum am făcut evaluarea, ce a funcționat dar şi ce nu, ce limite am întâmpinat în situații concrete, în funcție de specializare și numărul de studenți, precum şi alte experienţe cu care ne-am confruntat în mediul online.

Postarea de materiale se face într-un demers în care împărtășirea experienței se varsă într-un spațiu comun, deschis dialogului, din care să ne culegem datele necesare propriei arhitecturi.

Această platformă este în dezvoltare. Suntem invitați să descoperim valoarea muncii colaborative, pentru a putea fi noi primele argumente pentru adaptare și învățare, pe care de altfel le solicităm studenților la fiecare întâlnire.


/

Detalii

Categorii:

General

Domenii:

General

Persoană contact:

Maria Cristina Popa

Email contact:

project.teachon@ulbsibiu.ro

Link1:

https://projects.ulbsibiu.ro/teachon

Link2:

https://www.youtube.com/watch?v=x1QW0sZ_cn0&authuser=0