. . .

Times Higher Education Impact Ranking 2023: ULBS, a doua universitate din țară în clasamentul „Educație de calitate”Locul 4 la nivel național în clasamentului Times Higher Education Impact Ranking 2023  și locul 2 în România privind evaluarea obiectivului „Educatie de calitate”, acestea sunt recentele rezultate obținute de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în clasamentul publicat ieri de prestigioasa revistă britanică Times Higher Education (THE).  La nivel global, evaluarea pe ansamblu a situat ULBS în primele 401-600 universități din lume  în ceea ce privește implicarea în activități specifice dezvoltării durabile și pe locul 55 în clasamentul care analizează „Obiectivul 4 – Educație de calitate”.                         

Criteriile de evaluare ale clasamentului Times Higher Education Impact Ranking 2023 vizează 17 obiective de dezvoltare durabilă incluse în Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite și calibrează indicatori care integrează evaluările a patru domenii importante: cercetare, administrație, comunicare, activitate didactică. Aflat la cea de-a cincea ediție, clasamentul Times Higher Education Impact Ranking 2023  include 1591 de universități din 112 țări.

„ Suntem onorați să vedem numele universității noastre atât de sus în clasamentul național, alături de alte instituții  prestigioase. Iată că determinarea de a urma drumul cercetării făcute la nivel de excelență și includerea în activitatea didactică a unor criterii riguroase de evaluare academică  consolidează relevanța prezenței noastre în parteneriate de reputație pentru învățământul superior, precum Consorțiul Universitaria și Alianța FORTHEM”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Conform ranking-ului menționat, universitățile membre ale Consorțiului Universitaria s-au situat astfel: în intervalul 201-300 Universitatea din București, urmată în intervalul 401-600 de Universitatea “Babeș-Bolyai“ din Cluj -Napoca, Academia de Studii Economice din București și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.
Și în următoarele intervale regăsim universități membre ale Consorțiului, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în intervalul 801-1000 și Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, în clasamentul 1000+.


/

Detalii

Categorii:

Comunicate Rankinguri

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.timeshighereducation.com/impactrankings