. . .

Trofeul Cupei României, pentru prima dată, la SibiuDupă 20 de ani de la ultimul trofeu, BC CSU Sibiu își trece în palmares prima Cupă a României. Baschetbaliștii sibieni au câștigat finala competiției, scor 88-78 (26-21, 21-24, 21-18, 20-15), după un meci de totul sau nimic, în compania celor de la CSM CSU Oradea-echipa campioană a sezonului trecut.

Galben-albaștrii au avut o evoluție senzațională încă din primul minut al partidei disputate la Cluj. Au arătat multă determinare și dorință de a câștiga trofeul, iar energia lor a fost amplificată de peste 800 de suporteri  care i-au susținut frenetic, din tribune, pe tot parcursul partidei. A fost un meci extrem de disputat, cu multe schimbări pe tabelă, dar în care baschetbaliștii BC CSU Sibiu au reușit să se distanțeze chiar și la 11 puncte. În sfertul decisiv, adversarii au reușit egalarea la 77, dar elevii lui Dan Fleșeriu nu au renunțat și au reușit să treacă în avantaj. Astfel, BC CSU Sibiu și-a adjudecat primul trofeul al sezonului, primul după 20 de ani și prima Cupă a României din istoria Clubului nostru.

Monyea Pratt a fost cel mai bun jucător al finalei, fiind premiat de către Federația Română de Baschet pentru prestația sa. Pratt a acumulat în meciul cu Oradea 13 puncte, 11 recuperari, 6 pase decisive și un indice de eficienta de 28.

”Am reușit joi seara, în finala Cupei României, să ne atingem unul dintre țelurile pe care ni le-am fixat de multă vreme. Este unul dintre obiectivele cu care am pornit la drum în urmă cu 4 ani, alături de Laurențiu Buduleci și Dan Fleșeriu, și la care nu am renunțat niciodată-câștigarea de trofee pentru Sibiu și sibieni. Această Cupă este rezultatul  muncii tuturor, fie că vorbim de sportivi, staff, management, sponsori și suporteri. Cu toții am contribuit la această Cupă și tocmai de aceea-Trofeul este al Sibiului. Am reușit să câștigăm această luptă bazându-ne pe câteva principii de la care nu ne vom abate niciodată: multă muncă, determinare, nerenunțare, corectitudine, respect și fair-play. De mâine, continuăm munca. Lupta nu se încheie niciodată!”, a declarat Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

După Cupa României, jucătorii BC CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Chris Cooper, Kevin Hardy și Isaiah Philmore, alături de Dan Fleșeriu, participă la All Star Game 2019, reprezentând TEAM KUTI. Meciul stelelor baschetului românesc începe vineri, 19 aprilie 2019, de la ora 19:19, fiind transmis LIVE pe DigiSport.

 


Trofeul Cupei României, pentru prima dată, la Sibiu

Detalii

Categorii:

Sport

Domenii:

Sport

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro