. . .

Turneul Campionilor Games of Science



Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Serviciul Suport de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, a reluat în 2022 parteneriatul cu Consiliul Britanic pentru organizarea competiției de comunicare în știință, intitulată anul acesta „Games of Science”.

Peste 100 de studenți și tineri cercetători din România au avut ocazia de a-și antrena abilitățile de comunicare în această primăvară, în cadrul primei ediții a sesiunilor de training a acestei competiții. Sesiunile au fost derulate de British Council România în colaborare cu Asociația BioMentorHub sub proiectul „Știința pentru toți”, finanțat în cadrul CIVIS OPEN LAB-UB al Universității din București, cu sprijinul partenerilor universitari.

14 finaliști ai sesiunilor din proiect, aleși de juriu pentru calitatea prezentărilor lor științifice, se vor întrece pe 18 iunie, de la ora 11.00, în finala națională a competiției – Turneul Campionilor Games of Science, în cadrul unui eveniment public organizat la Universitatea Politehnica București – Sala Senatului.

Adresăm colegilor din ULBS invitația de a urmări transmisiunea live, online, pe canalele de YouTube și Facebook British Council România, sâmbătă, 18 iunie, de la ora 11:00 la ora 13:00.

Evenimentul, organizat de British Council România și Asociația BioMentorHub în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, cuprinde:

  • Un masterclass de comunicare a științei pe înțelesul publicului larg susținut de Ada Roseti împreună cu alți specialiști în domeniul comunicării științei din România (17 iunie, 09.00 – 17.00);
  • Concursul public – Turneul Campionilor Games of Science, o competiție derulată în același format inedit al turnirurilor, în cadrul căruia cei 14 finaliști vor prezenta subiecte științifice pe înțelesul publicului larg, în mod cât mai simplu și atractiv, fără suport PowerPoint, pe durate de la 15 secunde la 3 minute (18 iunie, 11.00 – 13.00).

 


/

Detalii

Categorii:

Competitie General Parteneriate

Domenii:

General

Persoană contact:

Serviciul Suport de Cercetare, Dezvoltare, Inovare

Email contact:

dep.cercetare@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.britishcouncil.ro/evenimente/games- science-turneul-campionilor

Link2:

https://www.facebook.com/events/1087461795515111