. . .

UBB ȘI ULBS INIȚIAZĂ UN PARTENERIAT ACADEMIC STRATEGIC



Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au semnat un parteneriat academic strategic. În cadrul acestui parteneriat strategic vor fi gândite acțiuni comune concrete în zona educațională, de cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel DAVID, declară: „Legătura dintre UBB și ULBS este una specială. Istoric, Sibiul a fost loc de refugiu pentru universitatea noastră în vremuri complicate (1940-1945), iar UBB a pus apoi umărul când a fost nevoie de dezvoltarea unei universități în Sibiu. ULBS este acum o universitate de referință în țară, cu un profil internațional vizibil (la o oră și 30 de minute pe autostrada care ne leagă direct), astfel încât mă bucur să avem acest parteneriat, gândit ca o concentrare de resurse academice prin cooperare și coordonare strategice, într-o logică win-win. Noi suntem foarte atenți atunci când stabilim nu doar parteneriate, ci parteneriate strategice, iar trecutul și prezentul justifică o astfel de relație cu ULBS.”

„Parteneriatul cu UBB reprezintă o nouă oportunitate pentru afirmarea ULBS la nivel național. Implementarea de proiecte comune, îmbunătățirea calității învățământului universitar românesc, cercetarea-dezvoltarea-inovarea reprezintă conceptele-cheie care definesc și în jurul căruia este construit parteneriatul strategic semnat de instituțiile noastre. Considerăm că baza oricărei dezvoltări instituționale o reprezintă colaborarea, iar acest acord strategic are rolul de a sprijini, prin viitoarele acțiuni comune puse în operă de ULBS și UBB, creșterea calității învățământului și a cercetării în cele două universități, dar și o mai bună calibrare a relației cu comunitățile din care universitățile sunt parte integrantă” a declarat la rândul său dl. prof. univ. dr. habil. Sorin RADU, rectorul ULBS.


UBB ȘI ULBS INIȚIAZĂ UN PARTENERIAT ACADEMIC STRATEGIC

Detalii

Categorii:

Comunicat conducere Parteneriate

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro