. . .

ULBS a semnat acordul-cadru de colaborare FORTHEM pentru următorii 4 ani



Săptămâna trecută a avut loc la Valencia ultima reuniune strategică a Alianței FORTHEM înainte de depunerea noii aplicații la competiția Erasmus+ dedicată Universităților Europene. La întâlnire, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a participat în calitate de partener cu drepturi depline, fiind reprezentată de către o delegație a Direcției de Internaționalizare condusă de către rectorul universității, prof. univ. dr. Sorin Radu.

Cu ocazia întâlnirii, cele 9 universități ale Alianței FORTHEM (care cuprinde, pe lângă ULBS: Universitatea „Johannes Gutenberg” din Mainz, Germania; Universitatea Dijon–Bourgogne, Franța; Universitatea din Valencia, Spania; Universitatea din Palermo, Italia; Universitatea din Jyväskylä, Finlanda; Universitatea din Agder, Norvegia; Universitatea din Opole, Polonia; Universitatea Letoniei) au semnat reînnoirea acordului-cadru de colaborare pentru următorii patru ani, angajându-se într-o serie de activități care vor fi propuse spre finanțare Comisiei Europene.

În cadrul Alianței, ULBS va asigura compatibilizarea structurilor IT și își va asuma coordonarea misiunii de laboratoare și co-creație (alături de Universitatea din Agder și de Universitatea din Jyväskylä), precum și a misiunii de cercetare, inovare și transfer tehnologic (alături de Universitatea din Mainz și de Universitatea din Opole). În cadrul acestei ultime misiuni, ULBS va gestiona, secondată de Universitatea Dijon–Bourgogne, un pachet de lucru care va stabili servicii comune și o politică de cercetare unitară la nivelul Alianței FORTHEM.


ULBS a semnat acordul-cadru de colaborare FORTHEM pentru următorii 4 ani

Detalii

Categorii:

Forthem Internationalizare

Domenii:

Relații internaționale

Persoană contact:

Andrei Terian

Email contact:

andrei.terian@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.forthem-alliance.eu/about-us/news/detail-view/t/70780/