. . .

ULBS câștigă proiecte de cercetare în valoare de 3,5 milioane de lei



Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) a făcut publice listele proiectelor finanțate în cadrul competiției naționale pentru Proiectele de Cercetare Exploratorie (PCE).

În cadrul acestei competiții, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a câștigat trei proiecte, cu o valoare ce însumează 3.455.658 lei. Astfel, în domeniul „Chimie”, dr. Paul Valentin Nicu a obținut 94,4 p. (dintr-un maxim de 100), cu proiectul Tipare ascunse în spectre chiroptice: programarea intuiției chimice, în domeniul „Științe sociale și economice”, conf. univ. dr. Adela Popa a obținut 89,2 p., cu proiectul Provocările revenirii la muncă după o boală cronică în România: obstacole, factori facilitatori și colaborarea celor implicați, iar în domeniul „Științe umaniste” prof. univ. dr. Andrei Terian a obținut 99 p., cu proiectul De la arhivă la canon: o lectură de la distanță a romanului românesc (1845-1947).

Îi felicităm pe câștigători și le mulțumim tuturor colegilor care au aplicat în competiția PCE 2020 pentru efortul depus!


/

Detalii

Categorii:

Cercetare Proiect

Domenii:

Științe sociale Științe umaniste

Persoană contact:

Mihaela Herciu

Email contact:

mihaela.herciu@ulbsibiu.ro

Link1:

https://uefiscdi.gov.ro/proiecte-de-cercetare-exploratorie