. . .

ULBS câștigă un nou proiect de cercetare Horizon Europe



Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a câștigat, în calitate de partener într-un consorțiu internațional, un nou proiect de cercetare în cadrul programului Horizon Europe al Uniunii Europene. Proiectul se intitulează Strengthening Farm Health and Safety Knowledge and Innovation Systems (SafeHabitus) și a fost depus pe linia de finanțare Resilient, inclusive, healthy and green rural, coastal and urban communities (HORIZON-CL6-2022-COMMUNITIES-01). Consorțiul internațional care va implementa proiectul este coordonat de către TEAGASC – Agriculture and Food Development Authority din Irlanda.

SafeHabitus propune o serie de activități inovative de cercetare și intervenție prin care comunitățile rurale și munca în agricultură să devină mai sigure și mai sănătoase. ULBS va contribui în principal în aria de cercetare socială din proiect și va fi interesată de studierea modurilor în care munca agricolă poate deveni mai sigură atât în rândul celor care lucrează în România, cât și pentru cetățenii români care au dezvoltat traiectorii de migrație sezonieră pentru a lucra în alte state europene.

Bugetul alocat pentru implementarea activităților din cadrul ULBS este de 170,813 EUR și va fi acoperit în întregime de Comisia Europeană. SafeHabitus se va desfășura pe o perioadă de 48 de luni. Coordonatorul de proiect din partea ULBS este lector univ. dr. Alin Croitoru (Facultatea de Științe Socio-Umane).


ULBS câștigă un nou proiect de cercetare Horizon Europe

Detalii

Categorii:

Cercetare Proiect

Domenii:

General

Persoană contact:

Andrei Terian

Email contact:

andrei.terian@ulbsibiu.ro