. . .

ULBS câștigă un proiect internațional de peste 1 milion de euro



Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) a aprobat pentru finanțare, în cadrul EEA & Norway Grants – apelul Proiecte colaborative de cercetare, proiectul intitulat The Role of the Romanian Orthodox Church in Social Integration of Roma People: Towards a Participatory Approach, cod RO-NO-2019-0586.

Proiectul, cu o valoare de 1.116.589 euro, a fost depus în cadrul competiției de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de coordonator, și VID Specialized University din Norvegia, în calitate de partener. Directorul proiectului este Prof. univ. dr. Stefan Tobler, iar bugetul ce revine ULBS este de 724.575 euro. Proiectul are o durată de implementare de 3 ani și demarează la 1 ianuarie 2021.

Proiectul abordează o provocare pentru întreaga societate românească actuală: incluziunea socială a romilor. Biserica Ortodoxă, prin parohiile sale de pe întreg cuprinsul țării, poate fi un factor important în demersul de a găsi soluții care să depășească lacunele trecutului. Proiectul are un caracter interdisciplinar, asociind trei domenii de cercetare: istorie (rolul Bisericii Ortodoxe în ultimii 300 ani), teologie (baza teologică și practica bisericească pe plan local) și sociologie (cu câteva studii de caz și proiecte-pilot). Echipa de implementare include 20 de cercetători, dintre care cinci din Norvegia și 15 din România.

Prin acceptarea la finanțare a acestui proiect, ULBS probează încă o dată calitatea activității desfășurate de cadrele sale didactice și de cercetare, cu atât mai mult cu cât rata de succes a competiției a fost de sub 10%.


/

Detalii

Categorii:

Cercetare Internationalizare Proiect

Domenii:

Istorie Sociologie Științe sociale Teologie

Persoană contact:

Mihaela Herciu

Email contact:

mihaela.herciu@ulbsibiu.ro

Link1:

https://uefiscdi.gov.ro/eea-grants-proiecte-colaborative-de-cercetare