. . .

ULBS continuă dezvoltarea infrastructurii educaționale și de cercetare printr-un nou proiect de investiții



La finalul săptămânii trecute, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, dl. prof.univ.dr.habil. Sorin Radu, a semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru proiectul de investiții Lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și echipare infrastructura educațională a Fermei didactice din localitatea Rusciori, Comuna Șura Mică, județul Sibiu”,  proiect finanțat în cadrul Priorității de investiții 10.1A, Obiectivul specific 10.3 – pentru creșterea calității în învățământul universitar – aferent Axei Prioritare 10 a Programului Operațional Regional REGIO 2014-2020.

Investiția, în valoare totală de peste 18,7 milioane de lei, vizează dezvoltarea infrastructurii educaționale și dezvoltarea capacității de cercetare-dezvoltare în domeniul agroalimentar.

Reabilitarea Fermei Didactice de la Rusciori presupune crearea unui spațiu educațional și de cercetare pentru cei peste 800 de studenți, dar și pentru cadrele didactice ale Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (Ș.A.I.A.P.M.). Prin intermediul acestui proiect ULBS vizează crearea și/sau modernizarea a:

  • 9 laboratoare de specialitate (stație pilot, analiză senzorială, tehnologii alimentare x 2, analiză sol, genetică, management, protejarea culturilor, tehnologii agricole);
  • 4 spații de depozitare aferente laboratoarelor de specialitate;
  • 1 amfiteatru;
  • 1 sală de seminar;
  • 1 sala profesorală;
  • 1 sală de mese
  • alte spații administrative și tehnice care susțin activitatea didactică și de cercetare.

 


ULBS continuă dezvoltarea infrastructurii educaționale și de cercetare printr-un nou proiect de investiții

Detalii

Categorii:

Infrastructură

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro