. . .

ULBS este partener în proiectul Regional Inclusive Biobased Entrepeneurship Solution



 

Proiectul, declarat câștigător în cadrul liniei de finanțare ORIZON-CL6-2023-GOVERNANCE- 01, secțiunea HORIZON-CL6-2023-GOVERNANCE-01-5, acțiunea HORIZON-RI a fost depus prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului a ULBS.

Consorțiul este coordonat de Italia prin Ince Iniziativa Centro Europea – Segretariato Esec It, fiind constituit din 20 de parteneri proveniți din 15 țări. Obiectivul principal este acela de a facilita creșterea capacității de adoptare și integrare a inovațiilor din domeniul bioeconomiei, prin accesarea modelelor de guvernanță și afaceri de pionierat. Având în vedere potențialul antreprenoriatului social și dezvoltarea zonei rurale, efectul direct ar urma să se reflecte în trecerea de la economia liniară la cea circulară.

Proiectul își propune să acceseze studii de caz din nouă regiuni europene, valorificând rețelele extinse ale consorțiului pentru o diseminare dedicată la nivelul UE, în special în țările Europei Centrale, de Est și de Sud-Est.

Suma alocată pentru Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu  este  de 172 500 euro.


ULBS este partener în proiectul Regional Inclusive Biobased Entrepeneurship Solutions

Detalii

Categorii:

Cercetare Parteneriate Sustenabilitate

Domenii:

Economie Industrie alimentara Științe agricole

Persoană contact:

Mihaela Antofie

Email contact:

mihaela.antofie@ulbsibiu.ro