. . .

ULBS finalizează o nouă investiție în infrastructura destinată studenților – Căminul Studențesc, nr. 7Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a finalizat lucrările de reabilitare a Căminului Studențesc nr. 7 (Strada Pedagogilor, nr. 7), în urma unei investiții de peste 10 milioane lei, sumă provenită din veniturile proprii ale universității.

Investiția a presupus reabilitarea, modernizarea, eficientizarea energetică și dotarea spațiilor de cazare. Căminul studențesc este structurat pe 4 nivele (parter + trei etaje) și dispune de un număr de 179 de locuri de cazare. O atenție deosebită a fost acordată spațiilor de cazare destinate persoanelor cu dizabilități, în clădire fiind instalat un lift care să le faciliteze accesul. La ora actuală sunt date în folosință un număr de 30 de camere cu 1 sau 2 paturi, urmând ca în perioada următoare să fie finalizată procedura  achiziție și amenajare cu mobilier a restului de 60 de camere. Toate camerele au baie proprie, iar studenții au la dispoziție trei bucătării complet utilate, două spălătorii dotate cu mașini de spălat și uscătoare de rufe și o sală de lectură. Accesul în clădire se face pe baza cardului ULBS, căminul dispunând de conexiune la internet, precum și de sistem de supraveghere video.

„ULBS este permanent preocupată să ofere studenților săi cele mai bune condiții, atât de cazare, cât și pentru activitatea academică. Finalizarea acestei noi investiții constituie o etapă deosebit de importantă în procesul de modernizare a infrastructurii universitare”, a declarat Prof. Sorin Radu, Rectorul ULBS.


/

Detalii

Categorii:

Infrastructură

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro