. . .

ULBS în clasamentul Times Higher Education (THE) 2023Prestigioasa revistă britanică Times Higher Education (THE) a dat publicității clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2023, în care au fost incluse 1799 de universități din 104 țări. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu ocupă, în acest an, locul 8 la nivel național, și un loc 1501+ la nivel mondial.
Criteriile pe baza cărora sunt ierarhizate universitățile în THE World University Rankings acoperă activitatea didactică (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul cercetării cuantificat prin citări (30%), veniturile atrase din mediul de afaceri (2,5%) și gradul de internaționalizare (7,5%).
ULBS a reușit să-și îmbunătățească semnificativ scorul față de ediția precedentă, de la 14,86 la 17,82, sporindu-și punctajele la toate cele 5 criterii ale clasamentului. Această diferență a presupus, în raport cu anul 2022, o creștere a poziționării la nivel național (de pe poziția 12 pe poziția 8) și o scădere a poziției de la nivel global (de pe poziția 1201+ pe poziția 1501+), ceea ce reprezintă în ansamblu o realizare, având în vedere subfinanțarea cronică a universităților românești în raport cu competitorii lor internaționali.
„Le mulțumesc cu această ocazie tuturor colegilor din universitate, fără aportul cărora această reușită nu ar fi fost posibilă, însă trebuie să conștientizăm că menținerea ULBS în topurile internaționale de prestigiu se va putea face doar cu o intensificare a eforturilor academice în anii următori”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS.


ULBS în clasamentul Times Higher Education (THE) 2023

Detalii

Categorii:

Rankinguri

Domenii:

General

Persoană contact:

Biroul de marketing

Email contact:

marketing@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/world-ranking