. . .

ULBS, în primele locuri pe țară la trei discipline, în clasamentul THE by Subject 2024



Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prezentă în ierarhia globală Times Higher Education World University Rankings by Subject 2024, publicată astăzi, cu disciplinele „Științe umaniste și Arte”, în intervalul 501-600, „Științe sociale”, în intervalul 601-800 și „Afaceri și Economie”, pe poziția 801+.
În clasamentul pe România, ULBS se află în primele patru universități clasate (și în top 3) pe domeniul „Științe umaniste și Arte”, în top 4 din cele șapte universități românești prezente la disciplina „Științe sociale” și în primele 5 universități din țară la disciplina „Afaceri și Economie”. În clasamentul global au fost evaluate 691 de universități pentru domeniul „Științe Umaniste și Arte”, 997 pentru domeniul „Științe sociale” și 909 pentru domeniul „Afaceri și Economie”.

Clasamentul a folosit noua metodologie World University Ranking, care combină riguros 18 indicatori de performanță calibrați pe fiecare disciplină, din domeniile: predare, mediu de cercetare, calitatea cercetării, industrie și perspectivă internațională.

Ca o dimensiune statistică a cercetării Times Higher Education World University Rankings 2024, care a condus la elaborarea clasamentelor din acest an, menționăm că analiza a inclus peste 134 de milioane de citate din peste 16 miloane de publicații din domeniul cercetării și că s-au colectat peste 400 000 de date de la 2673 de instituții de învățământ superior, care au transmis informații.

Numărul universităților cuprinse în ranking-ul pe discipline a crescut în acest an, de la 1799 la 1904.


/

Detalii

Categorii:

Rankinguri

Persoană contact:

relatii publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject

Fişier 1:

arts_humanities.png

Fişier 2:

stiinte_sociale.png

Fişier 3:

stiinte_economice.png