. . .

ULBS în QS World University Rankings 2023



Compania britanică Quacquarelli Symonds (QS) a dat publicității clasamentul QS World University Rankings pentru anul 2023. Anul acesta, pentru realizarea rankingului, au fost analizate 2462 de instituții de învățământ superior din 100 de țări, în clasamentul final fiind incluse doar 1422 de universități.

După ce anul trecut a fost inclusă pentru prima dată în QS World University Rankings 2022, anul aceasta ULBS reușește să se mențină în acest prestigios clasament. Din cele 13 universități românești care apar în QS World University Rankings 2023, șase fac parte din Consorțiul Universitaria.

Conform metodologiei, clasamentul QS World University Rankings se bazează pe următoarele criterii: reputația academică (40%); reputația angajatorilor (10%); raportul numărul de cadre didactice la numărul de studenți (20%); citările extrase din baza de date SCOPUS per numărul de cadre didactice (20%); gradul de internaționalizare cuantificat prin raportul cadre didactice din străinătate per total cadre didactice (5%), pe de o parte, și prin raportul studenți din străinătate per total studenți (5%), pe de altă parte. Fără a fi ponderate, sunt luate în considerare și rețelele internaționale de cercetare și gradul de angajabilitate.


/

Detalii

Categorii:

Internationalizare Rankinguri

Domenii:

General

Persoană contact:

Mihaela Herciu

Email contact:

mihaela.herciu@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2023