. . .

ULBS în QS World University Rankings 2024Compania britanică Quacquarelli Symonds (QS) a dat publicității clasamentul QS World University Rankings pentru anul 2024. Anul acesta, pentru realizarea rankingului, au fost analizate 2963 de instituții de învățământ superior din 104 de țări, în clasamentul final fiind incluse doar 1499 de universități.

ULBS reușește și în ediția 2024 să se mențină în acest prestigios clasament, în intervalul 1201-1400 și pe locul 4 în topul universităților din țară. Din cele 13 universități românești care apar în QS World University Rankings 2024, șase fac parte din Consorțiul Universitaria.

Conform noii metodologii, clasamentul QS World University Rankings 2024 se bazează pe următoarele 5 criterii mari: (1) cercetare, care include reputația academică (30%) și citările extrase din baza de date SCOPUS per numărul de cadre didactice (20%); (2) angajabilitate și rezultate, compus din reputația angajatorilor (15%) și gradul de angajabilitate (5%); (3) raportul dintre numărul de cadre didactice la numărul de studenți (10%); (4) implicarea internațională, bazată pe raportul cadre didactice din străinătate per total cadre didactice (5%), rețele internaționale de cercetare (5%) și raportul studenți din străinătate per total studenți (5%); (5) sustenabilitate, prin  evaluarea impactului universității la nivel social și de mediu (5%).

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este membră a Alianței FORTHEM, (https://www.forthem-alliance.eu) alături de universități din alte opt țări europene și a Consorțiului Universitaria (https://profs.info.uaic.ro/~consortiu/about.html) .

https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2024?&countries=rohttps://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2024


ULBS în QS World University Rankings 2024

Detalii

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro