. . .

ULBS în topul Times Higher Education pe Științe Umaniste și ArteDupă ce a reușit pentru prima oară, la începutul lunii septembrie, să intre în prestigiosul clasament Times Higher Education World University Ranking global (poziția 1201+), iar, în urmă cu câteva săptămâni, să ocupe poziția 601+ în ierarhia pe domeniul Științe Sociale din cadrul aceluiași clasament, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a realizat o nouă performanță, fiind ierarhizată pe poziția 501+ în clasamentul Times Higher Education pe domeniul Științe Umaniste și Arte (Arts and Humanities).

Dincolo de reputația instituției care îl coordonează, exigența rankingului Times Higher Education pentru domeniul Științe Umaniste și Arte rezultă și din faptul că din România doar patru universități au reușit să pătrundă în clasamentul pe anul 2022. Astfel, în afară de ULBS (clasată pe locul 2 național), au mai fost incluse în ranking doar universități românești care fac parte tot din Consorțiul Universitaria: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea din București.

Ca și în clasamentul Times Higher Education general (global), ierarhizarea universităților din domeniul Științe Umaniste și Arte s-a făcut după următoarele criterii: activitatea didactică (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul cercetării cuantificat prin citări (30%), veniturile atrase din mediul de afaceri (2,5%) și gradul de internaționalizare (7,5%). Punctele forte ale ULBS au fost activitatea de cercetare și veniturile atrase din mediul de afaceri, unde a obținut cele mai bune rezultate din țară.

Domeniile umaniste care au contribuit la această realizare de excepție a universității sibiene sunt Istoria, Filologia, Teologia, Teatrul și artele spectacolului.


ULBS în topul Times Higher Education pe Științe Umaniste și Arte