. . .

ULBS – lider național în competiția Erasmus+ Parteneriate pentru Cooperare 2021



Cu 4 proiecte câștigate din 4 depuse, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este instituția românească de învățământ superior care s-a poziționat cel mai bine în cadrul competiției de proiecte Erasmus+ Parteneriate pentru Cooperare 2021. Reprezentând consorții formate din minim 3 universități din 3 țări diferite, care își propun să consolideze colaborarea internațională, să își optimizeze capacitățile instituționale și să producă rezultate de excelență, Parteneriatele pentru Cooperare în învățământul superior constituie una dintre liniile de finanțare cele mai competitive ale programului Erasmus+.

În cadrul competiției 2021, ULBS a câștigat, în calitate de coordonator de consorțiu, următoarele proiecte, al căror buget aprobat cumulează 1,085,202 euro:

  • PYTHAGORAS (director de proiect: conf. univ. dr. Florin Sofonea, Facultatea de Științe)
  • ReThink Finance – integrating innovative paradigms and digital technologies into financial teaching and literacy (director de proiect: lector univ. dr. Diana Mihaiu, Facultatea de Științe Economice)
  • Learning Incubator for Project-based Teaching and Training through Research (LEARN.INC) (director de proiect: prof. univ. dr. Claudiu Kifor, Facultatea de Inginerie)
  • Blended Learning to Increase Math Success through Robotic Applications (director de proiect: lector univ. dr. Maria Cristina Popa, Facultatea de Științe Socio-Umane).

În afara faptului că ULBS, ca lider de consorțiu, a avut o rată de succes de 100% în competiția Parteneriate pentru Cooperare 2021, e de menționat și că e instituția cu cel mai mare număr de proiecte câștigate la nivel național (4 proiecte din totalul celor 18 finanțate). În rest, doar 2 universități au reușit să câștige câte 2 proiecte, iar restul universităților câștigătoare beneficiază de câte un proiect fiecare.


ULBS – lider național în competiția Erasmus+ Parteneriate pentru Cooperare 2021

Detalii

Categorii:

Internationalizare

Domenii:

Relații internaționale

Persoană contact:

Andrei Terian

Email contact:

andrei.terian@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.erasmusplus.ro/library/Superior/2021/Rezultate_selectie_KA220-HED_2021.pdf