. . .

ULBS ocupă locul 1 la nivel național în The UI GreenMetric World University Ranking



Anul acesta, ULBS a aplicat pentru prima dată la topul The UI GreenMetric World University Ranking. Conform rezultatelor date publicității, ULBS ocupă poziția 243 la nivel mondial (din 956 universități clasate) și locul 1 la nivel național (din 11 universități clasate).

Filosofia acestui top se bazează pe cei trei piloni ai sustenabilității: mediu (environment), societate (social) și economie (economic). Criteriile care au stat la baza clasificărilor sunt: infrastructura universității și spațiile verzi pe care le oferă (Setting and Infrastructure); eficiența energetică și modul în care universitatea se poziționează față de provocările generate de schimbările climatice (Energy and Climate Change); managementul risipei și modul în care se realizează colectarea selectivă (Waste); consumul de apă și sistemul de reciclare (Water); emisiile de carbon și gradul de poluare în campus (Transportation); numărul de cursuri și numărul de articole în domeniul sustenabilității existente în universitate sau publicate de către membrii acesteia (Education and Research).

„Acest rezultat confirmă eforturile pe care universitatea noastră le-a făcut în ultima perioadă în direcția sustenabilității, direcție asumată, de altfel, prin programul managerial propus pentru perioada 2020-2024. Mai mult, acestea se vor intensifica prin intermediul strategiilor și politicilor pe care ULBS urmează să le implementeze și care vizează întreaga comunitate academică.” – a declarat rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Prof. univ. dr. habil. Sorin RADU.


ULBS ocupă locul 1 la nivel național în The UI GreenMetric World University Ranking

Detalii

Categorii:

Excelență

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro

Link1:

https://greenmetric.ui.ac.id/rankings/overall-rankings-2021

Fişier 1:

Certificate-UIGreenMetric.pdf