. . .

ULBS, parte a singurului Centru de Inovare Digitală din Regiunea Centru prin proiectul FIT-EDIH



În perioada 4 – 7 aprilie 2023 a avut loc la Brașov lansarea oficială a Future of Innovation Technology – European Digital Innovation Hub (FIT-EDIH). Acesta reprezintă singurul hub de inovare din Regiunea Centru care oferă sprijin pentru transformare digitală județelor Alba, Sibiu, Mureș. Harghita, Covasna și Brașov, iar Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este unul dintre principalii parteneri în cadrul acestui proiect.

Centrele de inovare digitală reprezintă una dintre prioritățile cheie ale programului Europa Digitală, un program care are ca scop creșterea nivelului de adopție a tehnologiilor digitale și, implicit, a nivelului de maturitate digitală a IMM-urilor și autorităților publice locale, respectiv a angajaților lor. Unul dintre beneficiile  EDIH-urilor este acela că pot sprijini  IMM-urile și instituțiile publice în efortul de a  reduce riscul achizițiilor, înțelegând și testând tehnologiile digitale relevante pentru activitatea lor.

În termeni cantitativi, obiectivul FIT-EDIH este acela de a oferi suport în procesul de digitalizare pentru 131 de IMM-uri și 17 Administrații Publice. Proiectul are o durată de 5 ani și vizează atragerea cu succes a unei finanțări de peste 4 milioane de euro, pentru grupul țintă.

Lansarea FIT EDIH de la Brașov fost deschisă de un panel din care au făcut parte directorul european EIT Manufacturing, dl. Klaus Beetz, precum și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Estonia E.S. Dna. Ingrid Kressel Vinciguerra, cea care a prezentat potențialul adus de digitalizare în această țară baltică. În cadrul aceluiași eveniment a fost inaugurat și târgul internațional INTEK, dedicat tehnologiilor digitale aplicate în industrie, dar au avut loc și două workshop-uri, unul despre orașe inteligente, mobilitate și e-guvernare, iar cel de-al doilea referitor la industria 4.0.


ULBS, parte a singurului Centru de Inovare Digitală din Regiunea Centru  prin proiectul FIT-EDIH

Detalii

Categorii:

Cercetare

Domenii:

Tehnologie

Persoană contact:

Smaranda Bălan

Email contact:

smaranda.balan@ulbsibiu.ro