. . .

ULBS - partener în proiectul Co-Creative Decision-Makers for 5.0 Organizations (CoDEMO)



Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este partener în proiectul Co-Creative Decision-Makers for 5.0 Organizations, nr. 101104819, o inițiativă susținută prin mecanismul de finanțare Erasmus+ ERASMUS-EDU-2022-PI-ALL-INNO-EDU-ENTERP (Alliances for Education and Enterprises). Din consorțiul care implementează proiectul fac parte 13 organizații europene, localizate în Franța, România (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Marquardt Schaltsysteme, S.C.S), Germania, Spania, Italia și Polonia. Valoarea totală a proiectului este de 1.876.263 Euro, dintre care 175.067 Euro pentru ULBS.

Lipsa de personal calificat pentru a sprijini transformarea întreprinderilor europene de la 4.0 (axate pe digitalizare și tehnologii) la 5.0 (verzi, reziliente și centrate pe om) a fost semnalată pe scară largă. CoDEMO își propune să umple acest gol prin dezvoltarea unei noi oferte de formare în domeniul co-creației, cu parteneri administrativi, academici și socio-economici.

Principalele obiective ale proiectului CoDEMO sunt:

  1. Stimularea colaborărilor socio-economice din sectoarele Sănătate, Agroalimentar și Industrie privind inovațiile în societatea 5.0, prin crearea a 6 rețele naționale de tip „booster” şi „catalizatori” și a unor infrastructuri fizice/virtuale pentru proiecte de co-creare a valorii și producerea a 24 de studii de caz.
  2. Crearea unei certificări europene unice de tip Open Badge şi microcredite pentru factorii de decizie ai organizațiilor din Industria 5.0 și realizarea unor programe de predare și formare profesională pentru studenți, dar și pentru angajații din companii.
  3. Crearea unei comunități internaționale deschise și active pe termen lung în domeniul co-creării de valori 5.0 (cu peste 600 de membri şi 15 evenimente naționale/internaționale de diseminare şi informare), susținută de o platformă electronică inovatoare, care include cunoștințe, abilități și recunoașterea competențelor.

Prin stimularea inovării și modernizarea educației în domeniul co-creării de valoare pentru organizațiile 5.0, CoDEMO contribuie la obiectivele alianțelor pentru inovare, consolidează Spațiul European al Educației și sprijină obiectivele de dezvoltare durabilă (Agenda 2030) și planul de redresare şi rezilienţă al Uniunii Europene.


ULBS – partener în proiectul Co-Creative Decision-Makers for 5.0 Organizations (CoDEMO)

Detalii

Categorii:

Inovare Internationalizare Proiect

Domenii:

General

Persoană contact:

Adrian Florea

Email contact:

adrian.florea@ulbsibiu.ro