. . .

ULBS, prezentă în prestigiosul SCImago Institutions Rankings



SCImago Institutions Rankings (SIR) a publicat recent clasamentul universităților și al altor instituții cu rol în educație ( companii, instituții guvernamentale, organizații non-profit), realizat la nivelul anului 2024. Evaluarea SIR combină ca pondere trei seturi diferite de indicatori, bazați pe performanță în cercetare (1), inovație (2) și impactul social (3).

Astfel, în categoria Universități, clasamentul analizează 4762 de instituții de învățământ superior din lume, dintre care 451 din Europa de Est si 33 de universități din Romania.
In ceea ce privește poziția în clasamentul general pentru Romania, Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu se menține la nivelul anului 2023. Cele mai bune rezutate înregistrate anul acesta de ULBS sunt la Științe umaniste, unde domeniul Literatură și Teorie Literară ocupă locul 1 la nivel național și locul 34 în clasamentul global, locul 2 în România (și 183 în lume) la Istorie și locul 3 pe țară la Teologie. Domeniul Psihologie se clasează pe  locul 5 în  rankingul național, iar cel de Managementul afacerilor și Contabilitate,  pe locul 6. Tot locul 6 îl ocupă și Sociologia și Științele politce, incluse în ranking ca subdomeniu al Științelor Sociale. În top 10  universități românești se află și domeniul Economie și Finanțe, care ocupă poziția 7.
In ceea ce privește agregarea rezultatelor în funcție de indicatorii care au stat la baza cercetării, ULBS se află in prima quartilă valorică (Q1) pentru setul de indicatori care măsoară impactul social (din care fac parte, printre altele, prezența online, numărul de lucrări științifice publicate de autori femei și dezvoltarea sustenabilă).

În clasamentul realizat de SCImago Institutions Rankings, folosind indexări Scopus, sunt înscrise doar universităţile care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucrări ştiinţifice publicate.


ULBS, prezentă în prestigiosul SCImago Institutions Rankings

Detalii

Categorii:

Rankinguri

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.scimagoir.com/rankings.php