. . .

ULBS urcă două poziții în Metarankingul Universităților din România



Miercuri, 24 noiembrie 2021, Asociația Ad-Astra a Cercetătorilor Români a dat publicității Metarankingul Universitar pentru anul 2021. Metarankingul este un clasament sintetic, realizat de un grup de experți români care au selectat și au agregat rezultatele obținute de universitățile românești în 11 rankinguri internaționale.

În comparație cu Metarankingul precedent, aferent anului 2020, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a obținut un punctaj de 4 ori mai mare, rezultat din ierarhizarea ei în două dintre cele mai importante rankinguri mondiale: QS World University Rankings și Times Higher Education World University Rankings.

Drept urmare, ULBS a urcat două poziții în Metarankingul Universitar național, ajungând acum pe poziția 10 din 31 de universități incluse în Metaranking. Este de menționat că, potrivit raportului care a stat la baza Metarankingului, selecția celor 31 de universități nu a fost făcută pe bază de voluntariat, ci în mod obiectiv, în funcție de prezența lor în cel puțin un ranking internațional:

„În România există în 2021 97 de universități: 54 de universități publice (incluzându-le pe cele militare) și 43 de universități private. Scopul Metarankingului Universitar este să identifice care dintre aceste universități au o minimă vizibilitate internațională în rankingurile majore ale universităților (sunt prezente în cel puțin un ranking inclus în analiză) și care este impactul lor relativ în aria academică internațională (prin punctajul obținut în metaranking).”


ULBS urcă două poziții în Metarankingul Universităților din România

Detalii

Categorii:

Rankinguri

Domenii:

General

Persoană contact:

Andrei Terian

Email contact:

andrei.terian@ulbsibiu.ro

Link1:

https://ad-astra.ro/2021/11/24/a-fost-finalizat-exercitiul-national-de-metaranking-universitar-2021/