. . .

Un proiect de cercetare al ULBS, câștigătorul unui grant finanțat de Trauma Research Foundation, SUA



Proiectul de cercetare cu titlul “SCORE – Safe Coping and Openness to new life for Residential adolescent population – Pilot research program” a fost selectat pentru finanțare de către Trauma Research Foundation (SUA), pentru suma de 50.000 USD, în cadrul competiției de proiecte „Evaluation of Neurofeedback Program of Underserved Population”.

Durata proiectului va fi de 12 luni, iar directorul de proiect este lect.univ. dr. Gabriela-Mariana Marcu, din cadrul Departamentului de Psihologie al Facultății de Științe Socio-Umane a ULBS. Echipa de proiect include patru experți internaționali în domeniul traumei și psihofiziologiei, din SUA, Australia și Europa.

Scopul proiectului este acela de explorare științifică a unor markeri neuropsihologici ai traumei complexe și de validare a eficacității  neurofeedback-ului  în îmbunătățirea funcțiilor executive și a funcționalității generale, respectiv reducerea simptomelor traumei și a comportamentelor riscante, pentru adolescenții din centre rezidențiale din Sibiu.

Rezultatele obținute în urma studiului vor contribui la înțelegerea traumei complexe și la dezvoltarea unor intervenții, tratamente sau programe eficiente de sprijin pentru supraviețuitorii traumei.

 


Un proiect de cercetare al ULBS, câștigătorul unui grant finanțat de Trauma Research Foundation, SUA

Detalii

Categorii:

Cercetare Competitie

Domenii:

Psihologie

Persoană contact:

Gabriela Marcu

Email contact:

gabriela.marcu@ulbsibiu.ro

Link1:

https://traumaresearchfoundation.org/research/request-for-proposal/