. . .

UNbreakable România - Concursul național de securitate cibernetică



Ne face plăcere să susținem inițiativa UNbreakable Romania – concursul național organizat pentru liceeni și studenți din țară ce se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică.

  1. Etapa de pregătire va avea startul pe 1 Aprilie când participanții înscriși vor avea la dispoziție resurse teoretice și practice ce le va permite familiarizarea cu formatul și metodologia concursului.
  2. Concursul individual se va desfășura în perioada 14-16 Mai
  3. Competiția pe echipe va avea loc pe 4 – 6 Iunie

La finalul sezonului se va face un clasament național #ROEduCyberSkills care va oferi o privire de ansamblu asupra performanței în securitate cibernetică la nivelul României.

Înregistrarea este gratuită și se face pe site-ul oficial: https://unbreakable.ro/inregistrare

Conceptul UNbreakable România oferă oportunitatea tuturor tinerilor să participe, având și o perioadă de pregătire în care se pot familiariza cu tipul de concurs, vor avea acces la mentori și la resurse teoretice și practice. Totodată, fiecare student sau elev care a participat atât la concursul individual, cât și la cel pe echipe va primi la finalul sezonului un raport individual de performanță detaliat.

Raportul individual de performanță este conceput astfel încât să informeze jucătorii despre punctele forte și punctele slabe la care trebuie să mai lucreze. Aceștia vor putea să demonstreze abilitățile tehnice în diverse medii (de exemplu la facultate, la angajare etc.), să arate unui angajator potențialul și abilitățile pe care le-a dobândit în urma participării la UNbreakable România. Mai mult decât atât, raportul va prezenta detaliat, pe module, rezultatele obținute de fiecare jucător și va evidenția statisticile din fiecare sezon, modul de calcul, evoluția.

Concursul individual este primul moment din UNbreakable România unde liceenii și studenții își pot folosi abilitățile tehnice ca să rezolve exercițiile puse la dispoziție de organizatori. Este o oportunitate pentru a se evidenția talentele din diverse arii ale securității cibernetice și a demonstra performanțele individuale.

În cazul jocului pe echipe, acesta este momentul în care participanții vor concura împreună cu prieteni din școala sau universitatea lor împotriva tuturor celorlalte echipe din UNbreakable România 2021. Echipele pot avea maximum trei membri, așa că pot concura și împotriva altor echipe chiar din aceeași școală.

Performanța din competiția individuală și pe echipe este utilizată pentru a calcula clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România. Clasamentul final va oferi o privire de ansamblu asupra performanței în securitate cibernetică la nivelul României. La finalul sezonului se va distribui un raport individual de performanță ce conține detalii despre activitatea din sezonul curent, pe fiecare modul evaluat.

Subiectele care vor fi atinse în timpul concursului UNbreakable România

Pe parcursul sezonului primăvară-vară UNbreakable România, vor fi atinse mai multe subiecte, în funcție de etapa în care participanții se află. Vor fi subiecte introductive, precum concepte fundamentale de securitate cibernetică, tehnologii pentru asigurarea securității cibernetice, tehnologii pentru identificarea vulnerabilităților și chiar se va discuta despre posibilitatea dezvoltării unui business sau startup în securitate cibernetică.

Mai mult, vor fi pe listă și subiectele specializate care vor face referire la criptografie și algoritmi de criptare, encodare sau hashing, securitatea și exploatarea vulnerabilităților în aplicații web, aplicații mobile sau de desktop, vulnerabilități și securizare a infrastructurilor Telco, Cloud și IoT, la enumerarea și exploatarea serviciilor și sistemelor sau analiza jurnale electronice (logs) și multe altele.

În cazul în care apar întrebări din partea studenților, aceștia din urmă pot fi îndreptați către următoare persoane implicate în program atât din partea Orange cât și Bit Sentinel.

Constantin Ioan ioan.constantin@orange.com
Papuc Gabriel gabriel.papuc@orange.com
Avădănei Andrei  andrei@bit-sentinel.com
Cristian Patachia cristian.patachia@orange.com


UNbreakable România – Concursul național de securitate cibernetică