. . .

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în Times Higher 2022 pentru Științele Sociale



În cel mai recent ranking, Times Higher Education World University Rankings by Subject, ce reprezintă o ierarhizare a universităților după domeniile de studii, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prezentă în clasamentul pe domeniul Științelor Sociale. Din totalul de 870 de universități din lume incluse în ranking-ul în domeniul Științelor Sociale, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este pe poziția 601+, fiind una din cele șase universități din România ce ocupă poziții în acest clasament.

Ierarhizarea în THE World University Rankings by Subject se face după aceleași criterii ca în clasamentul internațional cu caracter general (THE World University Rankings): activitatea didactică (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul cercetării cuantificat prin citări (30%), veniturile atrase din mediul de afaceri (2,5%) și gradul de internaționalizare (7,5%). Topul primelor 10 universități în domeniul Științelor Sociale este dominat de instituții prestigioase de învățământ superior din Statele Unite și Regatul Unit, precum Universitatea Oxford, Universitatea Harvard, Universitatea Princeton, Universitatea Cambridge.

„Nu este puțin lucru accederea și vizibilitatea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în topurile internaționale în domeniul educației. Menținerea acestor poziții și creșterea standardelor de performanță și excelență sunt obiective prioritare ale ULBS”, a declarat Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.


Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în Times Higher 2022 pentru Științele Sociale

Detalii

Persoană contact:

Mihaela Herciu

Email contact:

mihaela.herciu@ulbsibiu.ro