. . .

Vizita delegației Universității din Burgundia la SibiuÎn perioada 9-11 mai, o delegație de nivel înalt a Universității din Burgundia (uB; Dijon, Franța) a vizitat Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Delegația franceză a fost compusă din: prof. Vincent Thomas (Președintele Universității din Burgundia), prof. Grégory Wegmann (Vicepreședinte Programe de Formare și Relații Internaționale), Bénédicte Fortier (Directoarea Direcției de Internaționalizare), conf. Alexander Frame (coordonatorul academic al Alianței FORTHEM din partea uB), Bernhard Altheim (coordonatorul proiectului FORTHEM din partea uB) și Véronique Parisot (Directoare a Institutului Denis Diderot „Educație, formare, cultură”).

Oaspeții francezi s-au întâlnit cu conducerea ULBS și au vizitat facultățile de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Drept și Științe Economice. De asemenea, programul a cuprins și o vizită la Teatrul Național „Radu Stanca”. În decursul întâlnirilor cu reprezentanții ULBS s-a discutat despre afinitățile dintre cele două instituții, despre implicarea în comunitatea locală și despre inițierea de programe academice și proiecte culturale sau de cercetare comune.

„Este nu doar un eveniment important, ci și un moment simbolic pentru universitatea noastră”, a declarat prof. Sorin Radu, rectorul ULBS. „Faptul că prima delegație a unei universități străine care ne vizitează după pandemie este chiar aceea reprezentând instituția care va coordona Alianța FORTHEM în următorii 4 ani arată că ULBS a început deja să se integreze în consorțiul la care a aderat și, în general, în mediul academic european”, a detaliat el.


/

Detalii

Categorii:

Internationalizare

Domenii:

Relații internaționale

Persoană contact:

Andrei Terian

Email contact:

andrei.terian@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.forthem-alliance.eu