. . .

Workshop NextCardio Congresul East Meets West 2018



Specialiști EndoVasculari din SUA si Europa au raspuns afirmativ medicilor romani la invitatia de a participa la cel mai prestigios eveniment medical al anului: Congresul East Meets West 2018, care abordeaza excelența în tratarea bolilor cardiovasculare.

Scopul principal al Congresului este acela de a oferi șansa participanților români de a sta față în față cu lideri de opinie de rang mondial din domeniu care vor împărtăși din cunoștințele si opiniile lor, din secretele profesionale. Vor fi făcute cunoscute tehnici și tehnologii de ultimă generație pe plan global ce vor ajuta în tratarea pacienților.

Evenimentul, care se va desfasura la Bucuresti in perioada 4-6 octombrie, este al doilea de acest gen organizat pentru Europa Centrala și de Est, susținut pe deplin de ISEVS – Societatea Specialiștilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii.

Programul educațional de 3 zile include sesiuni plenare, workshopuri, intervenții live, prezentate în mod special pentru chirurgii vasculari și cardiovasculari, cardiologii intervenționali, radiologii intervenționali, dar și altor specialități co-interesate.

Pe deasupra, EMW2018 încurajează schimbul creativ de idei și experiențe de învățare. De asemenea, expozanții din industria medicală vor prezenta noile descoperiri în domeniu și vor vorbi despre noile tehnologii.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ″Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO″ coordonat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, ]n parteneriat cu Societatea Română de Intervenție Chirurgicală Minim Invazivă Cardiovasculară și Societatea Română de Chirurgie Endovasculara și Terapie Valvulară Transcateter și este susținut pe deplin de Societatea Internațională a Specialiștilor EndoVasculari.

Workshop-ul NextCardio, organizat în cadrul Congresului East Meets West 2018, este al patrulea astfel de eveniment dintr-o serie de 7 workshop-uri, ce are drept scop principal, diseminarea rezultatelor proiectului şi de atragere, in special a mediului economic pentru colaborări ulterioare. Totodata, in cadrul acestor workshop-uri se vor supune atentiei si aspecte legate de functionarea institutului de cercetare NEXTCardio si colaborarea cu centrele de cercetare deja existente in ULBS.

Proiectul NextCARDIO creaza la Sibiu un institut internaţional de cercetare care să se concentreze pe termen lung asupra procesului complet de gestionare a patologiilor cardiovasculare, fiind o iniţiativă de excelenţă în cadrul ULBS. Domeniul căruia se adresează este cel al sănătăţii, cu precădere prin asocierea noilor tehnologii endovasculare cu metodele de asistenţă computerizată şi simulare 3D în managementul patologiilor cardiovasculare. Totodata, NEXTCardio creste vizibilitate serviciilor și a cunoștințelor oferite de universitate pentru companii, spitale, clinici si administratia publica care se ocupa de ingrijirea medicala.

Valoarea totală a proiectului este de 8.841.783,23 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 8.418.132,44 lei. Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Pentru mai multe informatii, accesati: www.nextcardio.ro


Workshop NextCardio Congresul East Meets West 2018

Detalii

Categorii:

Conferință Proiect

Domenii:

General Medicină

Persoană contact:

Victor Costache

Email contact:

victor.costache@ulbsibiu.ro

Link1:

http://www.nextcardio.ro