. . .

Workshop online despre antreprenoriat durabil destinat tinerilor cercetători



FORTHEM Academy for Early Stage Researchers organizează în 22 februarie 2024 un workshop cu tema Sustainable entrepreneurship aligned with 2030 Agenda”

Workshop-ul se adresează tinerilor cercetători din universitățile membre ale Alianței FORTHEM (studenți la masterat, doctorat sau postdoctoranzi care și-au finalizat studiile în ultimii opt ani) și va avea loc online, pe platforma Microsoft Teams.

Evenimentul va dura patru ore și este conceput ca o formare de bază pentru persoanele care doresc să se familiarizeze cu domeniul antreprenoriatului durabil. Workshop-ul își propune trei obiective:

  • să ofere o înțelegere aprofundată a Agendei 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD);
  • să ofere o înțelegere nuanțată a antreprenoriatului durabil și a interacțiunii acestuia cu obiectivele Agendei 2030;
  • să aprofundeze domeniul economiei sociale și să o prezinte ca o alternativă viabilă pentru eforturile durabile, subliniind în același timp legăturile sale profunde cu ODD-urile.

Pe parcursul cursului, participanții vor învăța și vor reflecta asupra unor concepte actuale, cum ar fi explorarea modelelor durabile și a strategiilor de integrare a sustenabilității în afaceri prin intermediul unor cazuri reale de antreprenoriat durabil și a rolului acestora în tranzițiile demografice, ecologice și energetice. Discuțiile se vor concentra, de asemenea, pe domeniile cele mai potrivite pentru antreprenoriatul durabil și pe nișele de piață care există în cadrul acestora. Sesiunea se va încheia cu un test de autoevaluare pentru participanți, care va servi ca o trecere în revistă a formării.

Pentru înregistrare, accesați: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=6aY8wzCGiEyK91zQ25ECi34yCT5xsv5NoMcCyJauclxUQzgwRFoxSUhYUkczTzM0NkpRWldJRFVYWS4u

Termenul limită pentru înregistrare este 19 februarie 2024. Confirmarea participării va fi trimisă prin e-mail, în 21 februarie. Locurile sunt limitate la 5 participanți pentru fiecare universitate parteneră FORTHEM.


/