. . .

Z9Festival 2022Ediția din 2022 a festivalului internațional de literatură tânără al Sibiului, Z9Festival, va avea loc în 8 și 9 iulie la Teatrul GONG de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 4, începând cu ora 20:00. De asemenea, festivalul include și o lectură a tinerilor poeți nedebutați în volum – participanți la Z9Camp în perioada 4-10 iulie – care va avea loc în 9 iulie, începând cu ora 11:30 pe terasa Faust Cafe und Disko, în Piața Mică, nr. 26.

La Sibiu vor citi și în acest an scriitori tineri din 9 țări, noutățile celei de-a șaptea ediții fiind extinderea lecturilor pe parcursul a două zile, includerea unei tabere de creație pentru poete și poeți nedebutați în volum și acordarea premiilor Z9Debut și Z9Poezie, în urma jurizării volumelor de poezie apărute în anul 2021 scrise de autoare și autori născuți după anul 1980. Premiul Z9Poezie este susținut de Cărturești. Juriul acestor premii este format din peste 25 de poete și poeți care au participat în trecut la Z9Festival.

Încă din 2015, Z9Festival își propune să apropie publicul tânăr de poezie, aducând la Sibiu voci provocatoare și diverse din toată lumea. Dacă festivalul a fost inițial conceput ca o platformă pentru scriitorii debutanți, astăzi reușește să aducă împreună unii dintre cei mai apreciați poeți tineri din peisajul literar contemporan internațional.

Cei 15 scriitori care vor citi pe 8 și 9 iulie la Teatrul GONG sunt: Elena Boldor (RO), Ion Buzu (MD), Valeriu A. Cuc (RO), Flavia Dima (RO), Maarten van der Graaff (NL), Ondřej Macl (CZ), Dóra Mărcuțiu-Rácz (HU/RO), Audun Mortensen (NO), Ángelo Néstore (IT/ES), Adelina Pascale (RO), Florentin Popa (RO), Cristina Stancu (RO), Stephanie Sy-Quia (GB/US), Miruna Vlada (RO), Andrada Yunusoglu (RO).

Evenimentul este organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și face parte din proiectul „Sibiu – Capitală Universitară Europeană, ediția a VII-a”, co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Partneri: SAM Transport, Cărturești, Mesagerul de Sibiu, Teatrul GONG, Faust Cafe und Disko.


/

Detalii

Categorii:

Proiect

Domenii:

Literatura

Persoană contact:

Vlad Pojoga

Email contact:

vlad.pojoga@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

Afis-Z9Festival-2022-01.png

Fişier 2:

Program-Z9-2022-01.png

Fişier 3:

Program-Z9-2022-02.png