. . .

ZECE PENTRU INVENTIVITATEA STUDENȚEASCĂNota zece pentru zece studenți cu spirit inovativ. ULBS SMART – Programul de proiecte și soluții inovative studențești  a finalizat și etapa a doua, cea în care au fost selectate și premiate Proiectele propuse spre finanțare în forma Concept. Zece studenți din cei 40 de aplicanți premiați în prima etapă, – Idee, au fost premiați cu câte o bursă de 2000 de euro. Câștigătorii competiției care s-a desfășurat în luna octombrie sunt: Crişan Gheorghe Cătălin (Implementarea unei aplicații web pentru găsirea de prestatori locali de service), Graură Matei („UniChat” – platformă online, menită să îmbunătățească procesul educațional, accesibilă utilizatorilor prin intermediul unui telefon intelligent), Nistor Paul Adrian (NASP- Neuronal Advance Safe Pulse), Bobocea Cătălin Cristian (Ochelari cu modul bluethoot integrat), Petrașcu Raul Mihai (Motor cu ardere internă în 4 timpi cu 2 cilindri în linie, produs prin tipărire la imprimantă 3D), Fumureanu Laura Maria (Deshidrator HOMEMADE), Gîță Maria (WASH POINT, platformă on line, destinată spălătoriilor auto), Vișan Anca Elena (Dezvoltarea unui sortiment de pâine cu beneficii asupra sănătății consumatorului), Iamandi Radu (Intelligent Recycle Bin), Serediuc Tiberius Alex (Dispozitiv preluare/așezare roți autoturism, destinate vulcanizărilor).

Studenții au perceput competiția ca pe ”o adevărată provocare deoarece mi-a fost pusă foarte mult la încercare imaginația. Din această experiență am învățat multe lucruri noi, am învățat să am mai multă încredere în mine și astfel am reușit să subliniez trei puncte importante: autocunoașterea, învățarea și creativitatea. Această competiție pentru mine a fost motivația de a fi mai bună, o stimulare de a-mi depăși propriile limite, o modalitate de a-mi promova cele mai înalte aspirații și de a mă face remarcată din rândul celorlalți.” (Fumureanu Laura Maria).

”Competiția ULBS SMART este un proiect ce motivează studenții să creeze un produs inovativ cu reale șanse de lansare pe piață. Bursele oferite câștigătorilor oferă un plus de motivație și un ajutor financiar apreciat. Ca participant, pot spune că astfel de proiecte ajută studenții în realizarea ideilor și aprofundarea cunoștințelor învățate în băncile facultății, precum și în dezvoltarea abilității de a redacta proiecte”  este de părere Radu Iamandi, iar Maria Gîță are și un mesaj  pentru viitorii concurenți: ”Încercați, ieșiți din zona de confort și învățați lucruri noi, toate acestea sunt experiențe care sunt bune pentru fundația pe care voi, dragi studenți o construiți. Nu ratați nicio oportunitate, participați și învățați”.

Programul se desfășoară în trei etape, iar bugetul total al Programului ULBS SMART 2019 pentru anul universitar 2019/2020 este de 70.000 EUR și este finanţat din donaţia Fundației Hasso Plattner. În etapa a treia, Conceptul premiat va trebui transformat într-un Prototip, iar primele 3 proiecte vor primi 5000, 3000 respectiv 2000 euro  – Bursa Hasso Plattner Student Scholarship.

Programul ULBS SMART este organizat de cu scopul de a sprijini financiar studenţii ULBS (nivel licenţă, master) în realizarea unor proiecte ce presupun dezvoltarea și utilizarea tehnologiei, a digitalizării sau a oricăror metode inovative cu scopul de a face orele de la facultate interactive, de a facilita conectarea student – profesor – angajator, de a determina creșterea calității actului educațional sau pentru dezvoltarea unor produse / servicii inovative din domeniile STEAM (science, technology, engineering, art, math) care răspund unei nevoi a comunității și care au potențial de comercializare pe piață. Sunt finanțate proiecte inovatoare care pornesc de la faza de idee pe care ulterior studenții o rafinează treptat și o transformă într-un prototip viabil menit să îmbunătățească actul educațional sau să îmbunătățească calitatea vieții. Finanțarea proiectelor din cadrul programului ULBS SMART se acordă sub forma unei burse de excelență pentru proiecte inovative.


/

Detalii

Categorii:

Cercetare

Domenii:

General

Persoană contact:

Daniela-Maria FLUCSA

Email contact:

daniela.flucsa@ulbsibiu.ro