. . .

Ziua Culturii Naționale - Mesajul rectorului ULBS prof. univ. dr. habil. Sorin Radu„Educațiunea e cultura caracterului, cultura e educațiunea minții.”

„Nivelul culturii generale a nației nu-l poate ridica nimeni cu umărul, timpul și munca umplu neajunsurile.”

Aceste reflecții ale lui Mihai Eminescu, de la a cărui naștere sărbătorim astăzi 171 de ani, constituie pentru noi toți un îndemn de a conștientiza faptul că doar prin educație și cultură putem progresa, atât ca indivizi, cât și ca societate. De Ziua Culturii Naționale, trebuie să fim conștienți că, prin educația și cultura pe care le semănăm acum în generațiile tinere, întreaga națiune va culege roadele în următoarele decenii.

De altfel, Sibiul este, prin excelență, un oraș cultural, un oraș care a înțeles că prin cultură o comunitate se poate dezvolta în toate domeniile. Nu trebuie să uităm că prima carte în limba română, Catehismul românesc din 1544, a fost tipărită aici. Moștenirea noastră culturală este una deosebit de puternică, iar Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va continua să fie un punct de referință pentru educația, cultura și dezvoltarea Sibiului.

(Foto: basilica.ro)


/

Detalii

Categorii:

General

Domenii:

General

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro