RO | EN MyAccount
Caută
Persoană de contact Anca Serban 0744128784 anca.serban@ulbsibiu.ro
Tipăreşte ştirea RSS Feed

Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret
   21 Noiembrie 2016

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat în perioada 19 – 23 noiembrie 2014, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”. Salonul s-a desfășurat ca secțiune distinctă în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură”, ocazie cu care au avut loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite domenii ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative.

            Evenimentul care a fost dedicat tinerilor, cu vârste între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare, aduce viitorul mai aproape şi dezvăluie calea către lumile incredibile ale imaginaţiei şi ingeniozităţii.

            Peste 60 de tineri, creativi, au prezentat anul acesta invenţii fascinante şi originale, în cadrul celor trei secţiuni dedicate:

  • Ştiinţe Aplicate (mecanică, electrică, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)
  • Tehnologia Informaţiei (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi informaţiile, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)
  • Tehnologii ale Viitorului (robotică, graphic design, arhitectură futuristă etc.

            Sibiul a fost reprezentat de trei echipe de tineri care au fost înscrise prin intermediul Universității”Lucian Blaga din Sibiu, două dintre proiectele propuse în competiție fiind prezentate și premiate în cadrul evenimentului Noaptea cercetătorilor 2016.

            Astfel au fost jurizate următoarele proiecte: ”Robot mobil cu tracțiune diferențială pentru îndeplinirea unor sarcini diverse”, aparținând echipei coordonate de Prof. Gabriel Racz, care împreună cu studenții, Constantin Adrian Goagea, Mihai Iuga, Dan Mihai Rusu au reprezentat Facultatea de Inginerie.

            Colegiul Economic „George Bariţiu” Sibiu a expus proiectul numit ”Turnul bionic” - lucrare prezentată de  Prof. Carmen Felicia Stănese și elevii Dragoș Vlad şi Cristina Lotrean.

            Clubul de Creație și Inventică din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Sibiu, a prezentat ”Pompa de apă home-made bazată pe energie cinetică” realizată de Prof. Mihai Victor Zerbes și Alexandru Claudiu Bakoș și proiectul ”Dehidrator home-made pentru legume și fructe realizat din materiale reciclabile” - Prof. Mihai Victor Zerbes, Alexandru Claudiu Bakoș și Ramona Giurea.

            Participarea echipelor din Sibiu s-a dovedit a fi un succes, toate cele trei echipe câştigând premii: Echipa „Robot mobil cu tracţiune diferenţială pentru îndeplinirea unor sarcini diverse”, reprezentantă a Facultăţii de Inginerie din cadru ULBS  a obţinut premiul II şi echipa Colegiului Economic „George Bariţiu” Sibiu  premiul III, în cadrul secţiunii Tehnologii ale Viitorului, iar echipa Clubului de Creație și Inventică din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Sibiu menţiune în cadrul secţiunii Ştiinţe Aplicate.

Felicitări tuturor participanţilor!

 


Webmail | Liste Mail | Grupuri | Webspace | Newsletter | UMS | e-Learning | Reţea Internă
Informaţii de Contact | Hartă Site | Suport Tehnic LinkedIn - Absolventi ULBS Facebook Twitter YouTube Channel     
Copyright © 1998-2018 Direcția Comunicaţii şi Marketing a ULBS | Termeni de Utilizare