Cine suntem?

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și-a asumat un rol important în ceea ce privește responsabilitatea socială, care se reflectă, printre altele, în înființarea unor structuri și servicii care vin în întâmpinarea nevoilor studenților și angajaților. Îngrijirea și educația copiilor este un element central în eforturile de proiectare a universității ca o instituție de predare și cercetare prietenoasă familiei și echitabilă în funcție de gen.  

  • Ca parte a UNIFamily, UNIKids este o structură care vine în sprijinul familiilor studenților și angajaților, a căror viață de zi cu zi este adesea marcată de un volum mare de muncă, ce necesită multă flexibilitate și mobilitate. Prin servicii educaționale diverse – grădiniță, afterschool, servicii de supraveghere temporară, activități extracurriculare, tabere, etc.- UNIKids aduce împreună profesioniști din domeniul educației și domeniile conexe, care să seteze la un nivel adaptat timpurilor pe care le trăim, educația și dezvoltarea copiilor.
  • UNIKids este un proiect susținut financiar de Fundația Academia Ardeleană. Pentru implementarea și derularea acestui proiect, Fundația Academia Ardeleană îi gestionează resursele financiare și contribuie la atragerea de fonduri, precum și la dezvoltarea de parteneriate care să sprijine activitățile UNIKids.
  • UNIKids își propune să fie și o comunitate pentru comunitatea ULBS. Prin scopul declarat, prin misiunea și obiectivele asumate, UNIKids este mai mult decât o grădiniță și un afterschool. Este o comunitate ce reunește educatori, pedagogi, psihologi, cercetători din diferite domenii, care au în centrul activității lor copiii și bunăstarea lor. Faptul că studenții și angajații Universității au la îndemână servicii educaționale diverse pentru copiii lor, adaptate nevoilor specifice instituției unde învață sau își desfășoară activitatea – examene, conferințe, prelegeri – înseamnă responsabilitate și grijă pentru cei din jur, dar și un model educational, principii și valori cu efect pe termen lung în ceea ce privește educația și dezvoltarea copiilor.

Skip to content