Rector 1992-2004

Prof. univ. dr. Dumitru Ciocoi Pop


„Luați-i unui popor credința şi identitatea spirituala şi lăsați-l preocupat doar de grijile materiale de toate zilele şi veți vedea transformându-se într-o masă amorfă de indivizi ce se vor pierde în zădărnicie înainte chiar de a fi uitați de istorie.”

Prof. univ. dr. Dumitru Ciocoi-Pop s-a născut la 12 septembrie 1943, în Bucureşti. A urmat cursurile Universității Babeş-Bolyai din Cluj, specialitatea Literatură engleză şi americană, absolvite în 1977 cu titlul de doctor în filologie. La începutul anilor `70 şi-a făcut debutul în cariera didactică universitară ca asistent profesor al catedrei de studii britanice şi americane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Mai târziu, în 1992 a ocupat funcţia de profesor la facultatea de Litere, Istorie şi Drept, antecedenta Facultăţii de Litere şi Arte din prezent. În 1990 a devenit decan al acestei facultăţi timp de doi ani, perioadă în care i-a orientat destinele spre experienţa academică universitară mondială, în special americană şi europeană.

După 1992, prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi- Pop a îmbrăţişat funcția de rector al Universităţii „Lucian Blaga”, promovând o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice. A urmărit să impună tânăra universitate sibiană în prim planul învăţământului universitar românesc, printr-o cooperare internaţională de amploare.
În 1995,sub conducerea lui şi prin ordinal Ministrului Educației, instituţia sibiană intră sub patronaj spiritual de marcă: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Ca o recunoaştere a meritelor sale, prof. univ. dr. Dumitru Ciocoi-Pop a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al Sibiului” în anul 1997.

Skip to content