Rector 2012-2020

Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea


Societatea umană de astăzi are nevoie de universităţi. Ele nu sunt o opţiune ci o necesitate în construcţia civilizaţiei, a rezervei noastre educaţionale, a căutărilor în domeniul cunoaşterii. Nu este doar o simplă afirmaţie ci un adevăr incontestabil demonstrat prin perenitatea acestor instituţii educaţionale datorată produsului lor esenţial pentru sănătatea şi progresul societăţii umane. Suntem privilegiaţi să exploatăm dorinţa de cunoaştere a noilor generaţii şi să le asistăm, să le ghidăm spre o cunoaştere profundă, mai analitică şi mai creativă. Achiziţia cunoştinţelor este o parte semnificativă a dezvoltării lor intelectuale, sociale şi culturale.

ULBS se dorește în acest context un reper de educație universitară românească, un pol al excelenței în educație și al excelenței în cercetare. Element vital al peisajului social sibian, universitatea este spaţiul optim pentru conturarea idealurilor şi aspiraţiilor viitorilor specialişti, ea reprezintă fundamentarea orizontului cultural şi profesional al generaţiei de mâine.

ULBS trebuie să se dovedească incă odată artera coronară a mediului de afaceri local și regional, levierul creșterii economice locale și regionale. ULBS trebuie să fie o platformă de colaborare între viitorii specialiști și mediul de afaceri. ULBS trebuie să sprijine acest oraș istoric în planificarea viitorului său, ne asumăm acest rol ca o majoră responsabilitate economică, științifică, socială și culturală

Skip to content